Nogomet

Vilanova: "Želimo pokazati navijačima da se možemo boriti s Bayernom i da smo sposobni pobijediti"

Ivor Krapac • subota, 27.04.2013.
Vilanova: "Želimo pokazati navijačima da se možemo boriti s Bayernom i da smo sposobni pobijediti"
Foto: EPA

Još uvijek s mislima na težak poraz u utorak navečer u Münchenu, kada ih je Bayern u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka pobijedio s 4:0, u Barceloni su se usmjerili na ono što ih očekuje u završnici sezone. Na susretu s novinarima, trener Tito Vilanova najavio je uzvratnu utakmicu protiv Bayerna, a otkrio je i vlastite planove poslije teške bolesti, zbog koje je bio na liječenju u SAD-u...

Poslije povratka iz Sjedinjenih Američkih Država, s liječničkog tretmana u New Yorku, Tito Vilanova izbjegavao je dolaske na Barcelonine konferencije za novinare, na kojima je umjesto njega istupao Jordi Roura, njegov pomoćnik i zamjenik u razdoblju dok je glavni trener bio na kemoterapijama i radioterapijama. No, u najavi subotnjeg gostujućeg ogleda s Athletic Bilbaom u španjolskom prvenstvu, Vilanova je prekinuo taj trend, a u razgovoru s novinarima otkrio je i kako se trenutno osjeća.

"Pun sam entuzijazma i vjerujem da mogu nastaviti, ni u jednom trenutku nisam razmišljao o tome da dignem ruke od posla", opisao je Barcelonin trener: "Liječnici su mi rekli da je najbolji izbor da nastavim s poslom, zbog čega sam jako sretan."

"Definitivno ću nastaviti, osjećam se jako dobro", dodao je Vilanova, ističući da uživa u radu s momčadi i u susretima s novinarima: "Kada imamo predah od dva dana, ne znam što bih radio kada sam kod kuće. Ovo je moj život, zabavno mi je obavljati ovaj posao."

Poslije gostujućeg ogleda s Athleticom, Barcelona će se okrenuti uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka. Nakon pobjede s 4:0 na domaćem terenu, Bayern će u srijedu braniti ili pokušati povećati veliku prednost iz prvog susreta.

"Mi smo Barcelona i igrat ćemo kod kuće", najavio je Vilanova što želi vidjeti u drugoj utakmici polufinala: "Moramo imati pravu reakciju pred svojim navijačima, želimo im pokazati da se možemo boriti s Bayernom i da smo sposobni pobijediti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.04.2013. u 01:29
    A tko zna što će biti. Igraju dvije sjajne ekipe, prošli tjedan je jedna od njih imala sjajan dan, a druga katastrofalan, tko može unaprijed tvrditi da sljedeći put neće biti obrnuto? Iako volim gledati Barcelonu, nadam se da će ovaj put Bayern dalje jer fakat lijepo igraju ove sezone i zaslužuju... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • matbaric27.04.2013. u 19:15
    Ajde Tito ne bulazni, izvedi juniore i bok.
    matbaric