Nogomet

Schildenfeldov PAOK otpustio trenera Donisa zbog poraza u polufinalu Kupa

Igor Šestak • utorak, 30.04.2013.
Schildenfeldov PAOK otpustio trenera Donisa zbog poraza u polufinalu Kupa
Foto: EPA

Giorgos Donis više nije trener PAOK-a, grčkog kluba čiji dres nosi i hrvatski reprezentativac Gordon Schildenfeld. Donis je odradio vrlo uspješnu sezonu u grčkoj Superligi i osvojio drugo mjesto uoči početka doigravanja, no posla ga je stajao poraz u polufinalu Kupa od Asterasa. Na klupi PAOK-a naslijedit će ga Giorgos Georgiadis.

Gordon Schildenfeld i njegovi suigrači u subotu su izgubili od Asterasa u Tripoliju rezultatom 2:0 i propustili se plasirati u finale Kupa. Prvu su utakmicu dobili s 2:1, no golovima Usera Asteras je izborio finale protiv Olympiakosa. Taj je poraz skupo platio trener PAOK-a Giorgos Donis.

Iako je u regularnom dijelu grčke Superlige osvojio vrlo dobro drugo mjesto iza nedodirljivog Olympiakosa, Donis je u ponedjeljak morao napustiti klupu PAOK-a. Na njoj se zadržao manje od godinu dana, a u posljednje vrijeme nije bio u idiličnim odnosima s klupskim navijačima.

Pred PAOK-om je još doigravanje za plasman u europska natjecanja, a u preostalih šest utakmica vodit će ga novi trener. Riječ je o Donisovom imenjaku Georgiadisu, koji je u klubu radio kao direktor, a jedini trenerski angažman imao je na klupi mlade grčke reprezentacije u periodu od 2009. do 2011. godine.

Georgiadis će prvu utakmicu odraditi 15. svibnja na gostovanju kod Atromitosa, a na klupi bi trebao sjediti do završetka doigravanja. Po završetku sezone Uprava PAOK-a će donijeti odluku o trajnom trenerskom rješenju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!