Košarka

Mirotić: "U Španjolskoj se osjećam kao kod kuće i želim nastupati za nju"

Branimir Korać • srijeda, 01.05.2013.
Mirotić: "U Španjolskoj se osjećam kao kod kuće i želim nastupati za nju"
Foto: EPA

Nikola Mirotić pokazuje svake sezone sve veći napredak i očekuje se da će vrlo skoro biti i jedan od nositelja igre u španjolskoj reprezentaciji. Crnogorci se nadaju da bi se mogao odlučiti nastupati za njih, međutim Mirotićev izbor je Španjolska...

Španjolska reprezentacija ima širinu na svim pozicijama, a dodatnu širinu daje joj i Nikola Mirotić, Crnogorac koji ima španjolsko državljanstvo i koji će nositi dres španjolske reprezentacije.

Mirotić je već nastupao za mladu španjolsku reprezentaciju i time je otklonio dvojbe oko budućnosti.

"Igrao sam u dva navrata za reprezentaciju do 20 godina, ali još nisam za seniorsku i mislim da je sada pravo vrijeme za to. Trenutno sam potpuno koncentriran na Real, a na ljeto ćemo vidjeti hoću li dobiti pozivnicu ili ne", rekao je Mirotić.

Iako se u Crnoj Gori nadaju da bi se mogao odlučiti nastupati u dresu s Pekovićem i Vučevićem, Mirotić je trenutno daleko od takve odluke.

"U Španjolskoj se osjećam kao kod kuće. Bilo je sjajno nastupati za reprezentaciju do 20 godina, u oba navrata smo osvajali medalju i to jednom broncu, a jednom zlato. Imam krasne uspomene i jako sam sretan u Španjolskoj."

"Ljudi moraju znati da sam španjolski državljanin i da želim igrati za Španjolsku. Trenutno pripadam Španjolskoj, ali vidjet ćemo hoću li igrati za nju ili ne.Ne ovisi to samo o meni, moram ostati miran, razmišljati o Realu i nastaviti igrački napredovati", izjavio je Mirotić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.05.2013. u 14:30
    ajde pustite covjeka na miru...nece igrati-nemora i tocka.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.05.2013. u 09:16
    prodana dušo! klub je jedno i možeš za real izgarati i igrati ako želiš do kraja svoje karijere....ali reprezentacija....to je nešto sasvim drugo. nadam se da ćeš na EP-u zaigrati protiv crne gore i da će ti peković polomit ruke.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.05.2013. u 20:04
    Dobro buraz sjeti se samo Iztoka Puca. Imamo i mi dosta tih natualiziranih.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.05.2013. u 20:00
    nikad neću razumjeti ljude koji igraju za državu koja nije njihova.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.05.2013. u 14:41
    Zadnj put su se Španjolci odlučili za Ibaku pa je Nikola izvisio. Sad će na EP Ibaki dati odmor i uzeti Mirotića da se slučajno ne odluči za Crnu Goru.
    Obrisan korisnik