Rukomet

Maja Zebić od iduće sezone u Vardaru

Jelena Bagarić • srijeda, 01.05.2013.
Maja Zebić od iduće sezone u Vardaru

Hrvatska reprezentativka Maja Zebić od iduće sezone branit će boje makedonskog Vardara. Nakon što je njezin Zaječar pogodila financijska kriza te je već nekoliko suigračica pronašlo nove klubove, i Zebić se odučila za promjenu kluba. Tako se nakon jedne godine provedene u Srbiji seli u glavni grad Makedonije.

Dio velikog makedonskog projekta od utorka je postala i 31-godišnja hrvatska reprezentativka Maja Zebić. Dosadašnje lijevo krilo srpskog Zaječara od iduće će sezone zajedno s nekim od najboljih svjetskih igračica zaigrati za skopski Vardar. Rus koji ulaže ogroman novac u ovaj klub očekuje veliki rezultat u Ligi prvakinja u idućoj sezoni, te u redove Vardara neprestano pristižu nova velika imena.

Zebić je proteklu godinu provela u Zaječaru u koji je došla zajedno s Begonom Fernandez iz španjolskog Itxaka. Fernandez je još prije nekoliko mjeseci svoj paraf stavila na ugovor s Vardarom, tako da je Zebić druga igračica koja je došla u ovaj makedonski klub iz Zaječara. Prije no što je otišla u Španjolsku, iskusna Splićanka je sedam godina igrala za Podravku Vegetu, a svoju profesionalnu karijeru započela je 1996. u rodnom Splitu.

"Presudno za moj dolazak u Vardar bila je činjenica da se ovdje stvara odlična ekipa. Jednostavno sam htjela biti dio ovog odličnog kolektiva jer s igračicama koje su pristigle u Vardar, ovaj klub sigurno može daleko dogurati u Ligi prvakinja. Jako mi je žao što odlazim iz Zaječara jer sam ovdje provela predivnu godinu s odličnim ljudima, ali moj odlazak u Vardar je korak naprijed u mojoj karijeri. U Zaječaru sam bila kapetan i jako sam vezana uz klub i suigračice, no moja karijera je i dalje na prvom mjestu. Sretna sam što dolazim u Vardar", izjavila je Zebić za službenu stranicu rukometnog kluba Vardar.

Hrvatska reprezentativka dijelit će svlačionicu s još deset novopristiglih igračica. Iz mađarskog Győrija stigle su Andrea Lekić i Jovanka Radičević. Iz rumunjskog Oltchima su se odlučile preseliti dvije Francuskinje Amandine Leynoaud i Alison Pineau. No, francusku koloniju u Vardaru povećat će i Siraba Dembele koja dolazi iz danskog Randersa te Claudine Mendy koja je stigla iz Budućnosti.

Brazilka Diana Pires Da Rocha stigla je u Vardar još u siječnju, te joj je ovo prvo europsko iskustvo. Do sada je igrala u jednom od najboljih brazilskih klubova Medodista San Bernardo. Iz ruske lige stižu Tatiana Khmirova iz Dinamo Volgograda te Makedonka Julija Nikolić iz Zvezde Zvenigorod. Zadnja, ali ne i najmanje važna je već spomenuta Begonja Fernandez koja dolazi iz Zaječara.

Indira Kastratović ostaje trenerice Vardaru, ali u pomoć joj dolazi jedan Hrvat. Radi se o treneru vratarki iz Podravke, Vladimiru Vujoviću. Međutim, unatoč svim ovim pojačanjima, jedno ime je Kastratović silno željela u svojim redovima, no izgledno je da ga neće imati. Radi se o Katarini Bulatović koja će od iduće godine igrati za Győri. Već mjesecima traje saga o njezinom transferu, Vardar ili Győri bilo je pitanje, no prema napisima iz mađarskih i crnogorskih medija, Bulatović će iz Rumunjske preseliti u Mađarsku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.05.2013. u 19:04
    izgleda da je Makedonija rukometna meka
    Obrisan korisnik