Tenis

Dino Marcan iznenadio prvog nositelja i plasirao se u polufinale Challengera u Kini

Branimir Korać • petak, 03.05.2013.
Dino Marcan iznenadio prvog nositelja i plasirao se u polufinale Challengera u Kini

Odličan rezultat ostvario je hrvatski tenisač Dino Marcan na Challengeru u Kini. U četvrtfinalu je igrao protiv prvog nositelja Matthewa Ebdena i uspio ga je svladati u tri seta...

Dino Marcan je stigao do nove pobjede koja će mu donijeti dosta bodova za skok na ATP ljestvici. U četvrtfinalu Challengera u An-Ningu svladao je prvog nositelja Matthewa Ebdena u tri seta i tako priredio iznenađenje.

Australac je ušao u meč kao priličan favorit, međutim Marcan je odigrao odličan meč i plasirao se među četiri najbolja na kineskom Challengeru.

Prvi set je otišao na stranu Ebdena koji je u tie-breaku bio bolji sa 7:3, međutim nakon toga je Marcan zaigrao dosta bolje i upisao pobjedu.

U drugom i trećem setu nije dopustio Ebdenu da mu uopće zaprijeti na servisu, s druge strane dolazio je do prilika za oduzimanje servis, iskoristio je jednu u drugom i dvije u trećem setu te se plasirao u polufinale.

U polufinalu će igrati protiv Mađara Martona Fucsovicsa što je velika prilika za ulazak u prvo finale na Challengerima. S Fucsovicsem je igrao već dva puta i oba puta ga je svladao. Posljednji put to je učinio prošle godine na Challengeru u Aradu gdje je slavio sa 6:2, 6:4.

Challenger An-Ning, četvrtfinale:
Dino Marcan (Hrvatska) - Matthew Ebden (Australija, 1) 6:7(3), 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaATP Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.05.2013. u 16:06
    Bravo Mate, još malo i top 100, a onda s Dodigom po grand slam titulu u parovima...
    Obrisan korisnik