Premijer liga - Liga za prvaka, 4. kolo, 03.05.2013, 19:00 h
Siscia
Siscia 22:39 RK Zagreb
RK Zagreb

CO Zagreb "na krilima" svojih krila "preletio" Sisciju za četvrtu pobjedu zaredom u Premijer ligi

Ivan Dominik • petak, 03.05.2013.
CO Zagreb "na krilima" svojih krila "preletio" Sisciju za četvrtu pobjedu zaredom u Premijer ligi
Foto: Davor Sajko

U četvrtom kolu Lige za prvaka najjačeg hrvatskog rukometnog natjecanja, Premijer lige, hrvatski aktualni prvak CO Zagreb gostovao je u Sisku. Domaća momčad Siscije također nije mogla nauditi jakim Zagrebašima, iako im je "pokazala zube", tako da je momčad Borisa Dvoršeka stigla i do četvrte uzastopne pobjede u ovom natjecanju...

Siscia - CO Zagreb 22:39 (10:15)

Premijer liga, Liga za prvaka, četvrto kolo
Sisak, SD Brezovica

Siscia: Danijel Palaić (6 obrana), Luka Bumbak (5 obrana); Marko Devčić, Dorian Dervić, Tibor Jurjević 5, Dario Žarković 3, Antonio Jurković 1, Tomislav Balić, Nikola Raič 2, Jakov Hodak, Kristijan Kovačević 2, Hrvoje Ančić, Petar Čutura 5, Filip Nikić 1, Marko Kobetić 1, Mario Prišek 2
Trener: Josip Ražić

CO Zagreb: Ivan Stevanović (15 obrana), Filip Ivić (5 obrana); Marino Marić 5, Ilija Brozović 1, Luka Stepančić 2, Jerko Matulić 8, Marko Matić 1, Lovro Šprem 1, David Špiler 3, Luka Šebetić 1, Hrvoje Batinović 5, Zlatko Horvat 2, Josip Valčić 4, Domagoj Sršen 1, Tonči Valčić 2, Stipe Mandalinić 3
Trener: Boris Dvoršek

Sedmerci: Siscia 2/2; CO Zagreb 3/3

Isključenja: Siscia 2 minute, CO Zagreb 12 minuta

U Sisku su se u četvrtom kolu Lige za prvaka rukometne Premijer lige sučelile dvije bivše momčadi izbornika Slavka Goluže - Siscia i gostujući CO Zagreb.

Utakmica je počela pogotkom Tonćija Valčića već u prvoj minuti, Siscia je izjednačila već u idućem napadu pa su se u tom izjednačenom tonu nastavile odvijati uvodne minute derbija kola, iako je Siscia bila jako oslabljena neigranjem svog najboljeg igrača i šutera, Tomislava Nuića.

Ipak, Zagreb se prvi počeo odvajati i češće voditi pa je tako nakon desete minute utakmice već sagradio osjetniju prednost od dva do tri gola razlike. A nakon pogotka Tibora Jurjevića za 9:7 zaostatak Siščana, Zagreščani su pojačali tempo te serijom od 3:0 pobjegli na 12:7 i tim rezultatom ušli u završnicu, odnosno posljednjih deset minuta prvog dijela.

Najbolji i najefikasniji?

Momčad CO Zagreba slavila je protiv Siscije na način da su baš svi njegovi igrači zabili barem po jedan pogodak. A najviše od svih zabio je raspoloženi Jerko Matulić, njih osam, dok je pet s drugog, lijevog krila dodao Hrvoje Batinović, koliko je imao i Marino Marić. Vratari Zagreba odradili su odličan posao skupivši čak 20 obrana, od 42 šuta Siščana, od kojih je 15 imao Ivan Stevanović. Za Sisciju su najviše pogodaka, njih pet, zabili Petar Čutura i Tibor Jurjević, dok su podbacili vratari sa samo 11 zajedničkih obrana iz čak 50 šuteva gostiju.

ta zadnja trećina prvog poluvremena također je provedena u dominaciji Zagreba, premda Siscia nije dozvolila još veće odvajanje gostiju, pa je sastav Borisa Dvoršeka na poluvrijeme odnio "zalihu" od pet pogodaka viška. Rezultat nakon prvih pola sata bio je 15:10, a zaključio ga je odlični Jerko Matulić zgoditkom u posljednjim sekundama prvog dijela ogleda.

Dvoboj je nakon pauze nastavljen u istom smjeru, nastavak je otvoren golom Hrvoja Batinovića za 16:10, a potom je susret nastavljen u igri "gol za gol". Ipak, Zagreb je gradio i povećavao svoju prednost tijekom vremena što je odmicalo pa je tako već do 40. minute rezultat nakon novog Batinovićeva pogotka bio 23:14.

Plitka i nedovoljno jaka obrana Siscije nije se mogla nositi s individualno kvalitetnijim napadačima Zagreba, a slična je situacija bila i pred vratima Ivana Stevanovića, koji je startao kao prvi vratar gostiju. Najveća prednost Zagrebaša bila je "plus 11" u 42. minuti kada je poentirao izvrsni Marino Marić, a zatim se ekipa u bijelim dresovima nastavila održavati na velikoj prednosti od oko deset pogodaka razlike.

Ulaskom u završnicu Siscia je sve više padala, a CO Zagreb još je više pritisnuo ionako slabiju i izmoreniju domaću momčad, koja se jednostavno slomila. Batinović ke novim pogotkom povisio na 29:17 u posljednjoj četvrtini dvoboja, a samo nekoliko minuta kasnije već je bilo 31:18 poslije pogotka Matulića.

Zagrebaška krila, Stevanović i Marino Marić "mljeli" su Siščane, koje jedini u igri koliko-toliko održavao Petar Čutura, zajedno s Tiborom Jurjevićem, koji je, pak, uz dosta pogodaka ipak imao i previše potrošenih lopti. Iako je Dvoršek do kraja utakmice u tih zadnjih deset minuta odmorio neke važnije igrače i dao priliku mlađima, kvaliteta Zagreba ipak nije pala pa je prednost protiv Siscije i dalje nastavila rasti.

Fantastični Matulić nastavio je puniti mrežu Danijela Palaića i Luke Bumbaka, a pridružio mu se i Stipe Mandalinić, koji je tri minute prije kraja zabio za dotad najveću prednost gostiju, "plus 17", 37:20. Tom je razlikom nekoliko trenutaka kasnije susret i završen, a budući da je svaka ekipa dala još po dva pogotka u posljednjih 180 sekundi igre, konačan rezultat je bio 39:22.

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Siscia22:39RK Zagreb
Dubrava27:31Karlovac
Nexe Našice31:27Poreč
1RK Zagreb 10352:247+10520
2Nexe Našice 10315:300+1513
3Poreč 10303:297+611
4Karlovac 10276:289-138
5Dubrava 10269:309-406
6Siscia 10272:345-732

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!