Rukomet

Balić i društvo u finalu Kupa kralja, Atletico se osvetio Barci za poraz u Ligi prvaka

Zvonka Keliš • subota, 04.05.2013.
Balić i društvo u finalu Kupa kralja, Atletico se osvetio Barci za poraz u Ligi prvaka
Foto: Mihaela Bradovski

Momčad Atletico de Madrida u drugom se od tri u nizu ogleda sa svojim vječnim rivalom pokazala u mnogo boljem svjetlu no prije tjedan dana te je katalonskom divu u polufinalnom dvoboju Kupa kralja uzvratila za bolan subotnji poraz u Ligi prvaka. Do finala i prilike za obranu naslova stigla je slavljem s tri pogotka razlike. U drugom polufinalnom susretu domaćin turnira, La Rioja, bez problema je svladala rukometaše Puerto Sagunta čime je stigla do svog prvog finala Kupa kralja.

Barcelona Intersport - Atletico de Madrid 28:31 (8:14)

Španjolski viceprvak i branitelj naslova Kupa kralja u petak se predvečer u dvorani La Rioja upustio u novi ogled sa svojim vječnim rivalom. U drugome dvoboju u svega tjedan dana te nakon mučnog poraza u uzvratnom dvoboju četvrtine finala Lige prvaka momčad Talanta Dujšebajeva pred sobom je imala jedan cilj, jedan naslov, onaj španjolskog Kupa kralja. Dobro je u svega tjedan dana Atletico posložio svoje redove te se sasvim sigurno još motiviraniji suprotstavio Barceloni koja je ovoga puta morala priznati da su rukometaši iz Madrida bolji.

A najbolji su...

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Julen Aguinagalde, Joan Canellas i Kiril Lazarov s po šest postignutih pogodaka. Hrvatski virtuoz Ivano Balić dodao je jedan gol, dok se jednom u strijelce upisao i drugi hrvatski rukometaš u dresu Atletica, Jakov Gojun. Najbolji kod Barcelone bio je Victor Tomas s osam golova.

Katalonski je div u dvoboj ušao pomalo dekoncentriran i bez ritma, dok je njegov suparnik u petak bio najuvjerljiviji do sada, a čvrstoća u obrani te odlično raspoložen Jose Javier Hombrados među vratnicama dopustili su Madriđanima da se na samome startu odvoje na 5:2. Počela se tada lagano buditi i sama Barca koja preko Raula Entrerriosa i Eduarda Gurbinda, kao i Arpada Šterbika na golu pokušava sustići svog protivnika. No, nije Barci najbolje išlo, dok je na drugoj strani ponovno sjajan bio Julen Aguinagalde koji do odlaska na odmor predvodi svoju ekipu do vodstva 14:8.

Uvodne minute nastavka donijele su razigraniju i efikasniju Barcu koju s ukupno osam pogodaka na putu prema iznenađenju ode kapetan Victor Tomas, kao i Sjarhej Rutenka i Daniel Sarmiento. No, Atletico ni tada nije posustao te je mirno čuvao stečenu prednost (21:17, 24:20) sve do samoga kraja. Iako je pomalo pao u ritmu, njegova pobjeda nije bila upitna te je na koncu slavljem 31:28 osigurao svoje mjesto u finalu Kupa kralja, a samim time i priliku za obranu naslova.

Naturhouse La Rioja - Fertiberia Puerto Sagunto 31:25 (18:13)

Domaćin ovogodišnjeg izdanja Kupa kralja u drugom se polufinalnom ogledu u petak pokazao sigurnim na svom terenu te je slavljem sa šest pogodaka razlike nad Puerto Saguntom osigurao svoje prvo finale ovoga natjecanja. Trenutno treća momčad Lige Asobal ono najbolje što zna pokazala je od samoga starta dvoboja kada je povela velikih 7:2 koje potom samo povećava do kraja prvoga dijela. Iako se Černov trudio probuditi svoje suigrače na drugoj strani, sam nije mogao protiv motivirane La Rioje koja tako na predah odlazi s prednošću od pet pogodaka (18:13).

Iako momčad Naturhousea u nastavku dvoboja nije dominirala kao u onom prvom poluvremenu, igra koju je prikazala bila joj je dovoljna za kontrolu rezultata i mirno privođenje susreta kraju. Stečena prednost bila je nedostižna rukometašima Puerto Sagunta koji se tek uspijevaju u jednom trenutku približiti na minus četiri (19:23), no na koncu bivaju poraženi sa šest golova razlike (25:31) čime La Rioja pred svojom publikom odlazi u svoje prvo finale Kupa kralja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10804.05.2013. u 22:15
    ma razbili ih kao zvecku...
    narada108