Tenis

Nadal bez posebnog nositeljskog statusa na Roland Garrosu

Ivor Krapac • subota, 04.05.2013.
Nadal bez posebnog nositeljskog statusa na Roland Garrosu
Foto: EPA

Iako se razmatrala takva mogućnost, Rafael Nadal ove sezone na Roland Garrosu neće dobiti nositeljski status koji bi bio bolji od njegova renkinga. Nadal je trenutno peti na svijetu, a u slučaju da ne dođe do pozitivnog pomaka na ATP ljestvici prije početka Grand Slam turnira na zemljanim terenima Pariza, čekao bi ga potencijalno teži put u potrazi za osmim naslovom...

Godinu nakon što je došao do rekordnog sedmog naslova na Roland Garrosu, Rafael Nadal bi se na pariške zemljane terene mogao vratiti izvan kruga prve četvorice na ATP ljestvici. Da pariški Grand Slam turnir počinje sutra, Nadal bi, kao peti na svijetu, bio peti nositelj, što bi otvorilo mogućnost da se prošlogodišnje finale protiv Novaka Đokovića, prvog na svijetu, ove sezone ponovi u četvrtfinalu. S obzirom na to, počelo se razmišljati o načinu da se takvo što izbjegne.

Guy Forget, bivši francuski tenisač i kasnije izbornik francuskih Davis i Fed Cup reprezentacija, imao je ideju da na Roland Garrosu postupe kako to redovito rade organizatori Wimbledona. Danas u ulozi člana Odbora pariškog Grand Slam turnira, Forget je predložio da Nadal dobije nositeljsku ulogu koja bi bila poziciju ili više njih bolja od trenutnog renkinga 26-godišnjeg Španjolca, a iako je ta ideja imala pobornike, ipak se neće ostvariti.

Kako je u razgovoru za list L'Equipe otkrio Gilbert Ysern, direktor turnira, odstupanje od uobičajene prakse bilo bi rizik u koji nisu voljni ući s obzirom da bi se takav presedan mogao protumačiti kao favoriziranje jednog igrača.

Nadal će, tako, u slučaju ostanka na petom mjestu ATP ljestvice, što se čini izglednim, biti u mogućnosti ići na Novaka Đokovića među posljednjih osam, ovisno o ishodu ždrijeba prije početka glavnog turnira. Taj glavni turnir započet će krajem mjeseca, 26. svibnja, a trajat će do 9. lipnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.05.2013. u 07:50
    Pa i nije baš svejedno, izgubljeno finale 1200 a četvrtfinale 360 bodova, možda za toliko izgubi prvo mjesto na kraju godine
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.05.2013. u 22:05
    rafi je jedino bitno osvojiti RG. Izgubio u četvrtfinalu ili finalu posve je svejedno.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.05.2013. u 22:03
    Vidjeno cetvrtfinale: Novak - Nadal
    Obrisan korisnik
  • teniosac04.05.2013. u 17:27
    neka bolji pobijedi..ko misli osvojiti,ionako mora biti bolji od svih koji mu se nađu na putu,prije ili kasnije..
    teniosac
  • danchy04.05.2013. u 15:58
    Pošteno
    danchy