Tenis

Haas prejak za Dodiga, Nijemac otišao u finale Münchena

Branimir Korać • subota, 04.05.2013.
Haas prejak za Dodiga, Nijemac otišao u finale Münchena
Foto: EPA

Ivan Dodig nije uspio upotpuniti sjajan tjedan u Münchenu ulaskom u finale. U polufinalu ga je nadigrao Nijemac Tommy Haas u dva seta u susretu kojem je Haas bio bolji i zaslužio je finale...

Tri odlična meča odigrao je Ivan Dodig, upisao je tri vrijedne pobjede protiv Nikolaja Davidenka, Marina Čilića i Oleksandra Dolgopolova, međutim Tommy Haas je bio prejak.

Nijemac je pred svojim navijačima u Münchenu odradio vrlo dobar meč i na kraju je odnio pobjedu 6:4, 6:3. Bio je to drugi dvoboj ovih igrača nakon što je Haas u Delray Beachu svladao Dodiga u tri seta.

Za razliku od prethodna tri susreta u Münchenu, Haas je manje griješio nego ostali Dodigovi protivnici i nije dopuštao hrvatskom igraču da preuzme inicijativu u meču. Nijemac je u dužim izmjenama pokazao konstantu i to mu je donijelo pobjedu.

Prvi set je otišao na strani Haasa sa 6:4 iako je mogao i drugačije završiti. Bio je to set u kojem je Dodig bio u zaostatku 3:1, uspio se vratiti i kod 3:3 imati break loptu. U tome gemu Haas je imao dosta problema, Dodig je bio blizu oduzimanja servisa, ali nije uspio.

Ključan trenutak seta dogodio se u desetom gemu kada je Dodig servirao za ostanak u setu, ali nije uspio zadržati svoj servis i Haas je uzeo set sa 6:4.

U drugom setu Dodig je u četvrtom gemu po prvi put bio u problemima kada je spašavao ukupno tri break lopte nakon što je Haas imao 15:40, tu se izvukao, ali kod 3:2 nije uspio. Haas je tu ponovno zaprijetio i iskoristio je drugu break loptu u tom gemu.

Odmah u sljedećem gemu imao je Dodig priliku uzvratiti, Haas je bio u problemima, ali nije Dodig uspio iskoristiti priliku i nakon toga više nije bilo dvojbe.

Nijemac je na servisu za meč bio miran, brzo je došao do 40:0, zatim poklonio jedan poen Dodigu i nakon toga završio posao.

U polufinalnoj pobjedi Haas je tri puta oduzeo servis Dodigu iskoristivši tako tek 30 posto break prilika dok je Dodig s druge strane imao tek tri break lopte i jednu iskorištenu.

U finalu Haasa očekuje dvoboj protiv sunarodnjaka Philippa Kohlschreibera ili Daniela Brandsa.

ATP München, polufinale:
Tommy Haas (Njemačka, 3) - Ivan Dodig (Hrvatska) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.05.2013. u 19:32
    ma ti si jedno žalosno biće. Zašto nisi govorio o kvaliteti kad je pobjeđivao Čilića, Dodiga, Davidenka, nego si sada našao pisati da se vidi kvaliteta? Danas je Tommy (koji je super igrač, na kraju krajeva dobio je Federera u Halleu) osvojio turnir, a prije toga je Dodig skinuo Davidenka... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.05.2013. u 15:25
    Imaš problem s razumjevanjem hrvatskih riječi, ja ne vidim nigdje 'pljuvanje'.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.05.2013. u 08:08
    Ma nema problema, samo reci zašto si se javio tek nakon poraza, što si radio u prethodnim mečevima? Mislim da si ti jedan od onih jadnih primitivaca koji je jak samo za kompom, koji nije nikada ništa igrao i samo čekaš kako da popljuješ nekoga. Eto pljuj sada, to je taj naš mentalitet...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.05.2013. u 05:10
    Samo sam napisao to iz razloga da se javi dežurni navijač ID. Predvidljiv si. Ostaje činjenica da haas može reketom napravit neke poteze koje dodig ne može. Možda bi me zbog te istine trebalo poslat na goli otok...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.05.2013. u 00:27
    daj ne seri jpm, ti si jedan najobičnij wannabe znalac, a pojma nemaš o ničemu. A što je bilo kad je pobijedio Nadala, Dolgopolova, Cilica, Davidenka? Razlika u tvom jadnom spamanju. Zar ne možeš pohvaliti čovjeka, ma ti si smeće...
    Obrisan korisnik