Rukomet

Atletico sjajnom predstavom obranio Kup, prvi trofej Balića i Gojuna u crveno-bijelom dresu

Zvonka Keliš • subota, 04.05.2013.
Atletico sjajnom predstavom obranio Kup, prvi trofej Balića i Gojuna u crveno-bijelom dresu

Rukometaši Atletico de Madrida novom su odličnom predstavom u Logronu obranili naslov osvajača Kupa kralja. U Logronu su u subotnjem finalu bili dominantni od prve do posljednje minute stoga domaćinu završnog turnira, Naturhouse La Rioji, nije pomogla ni glasna podrška publike. Hrvatski rukometaši Balić i Gojun tako su uzeli svoj prvi naslov otkako su u redovima crveno-bijelih.

Aktualni španjolski viceprvak u subotu se u Logronu pokazao u svom najboljem izdanju te je pred punom dvoranom La Rioja obranio naslov osvajača španjolskog Kupa kralja. Nakon sjajne pobjede nad Barcelonom dan ranije, Atletico de Madrid je u finalu očitao pravu malu rukometnu lekciju domaćinu završnog turnira 38. izdanja Kupa kralja te je predvođen svojim najjačim snagama, Julenom Aguinagaldeom, Joanom Canellasom te Mariuszom Jurkiewiczem podigao prvi trofej ove sezone. Ujedno je to i prvi trofej hrvatskih rukometaša Ivana Balića i Jakov Gojuna u dresu Atletica.

Pred gotovo četiri tisuće domaćih navijača i u užarenoj atmosferi sportske dvorane La Rioja susret je odlično otvorila momčad Naturhousea. Naime, nakon uvodnih 1:1 dobra domaća obrana, kao i vrlo dobra reakcija rukometaša La Rioje u napadu zaslužni su za vodstvo 3:1. Međutim, iskustvo i znanje gostiju, kao i sjajno proigravanje Balića iza leđa za Gojuna koji s pozicije pivota biva uspješan, dovode do novog poravnanja rezultata (3:3).

Slika 1 od 1.

Vrijeme je tada bilo da se momčad iz Madrida uozbilji, posloži svoje redove te da prorade sjajni šutevi Kirila Lazarova, kao i Jonasa Källmana, ali i majstorije virtouza Balića, a sve to kako bi se Atletico odvojio na 6:4 koji vrlo brzo rastu na 12:9. Međutim, motivirana La Rioja u svom prvom finalu Kupa kralja nije se predavala te šest minuta prije kraja nanovo osigurava izjednačenje (12:12). Canellas i Balić tada uzimaju stvar u svoje ruke te uz pomoć najboljeg pivota svijeta, kao i Josepa Masachsa postavljaju gostujućih 18:15 za siguran odlazak na predah.

Odlučujući je stoga bio nastavak susreta koji donosi onaj pravi Atletico, čvrst u obrani, razigran i efikasan u napadu, pun ideja i dobrih rješenja. Takvi momci Talanta Dujšebajeva samo povećavaju svoju prednost sve do nedostižnih 23:17 i 34:22 te sigurno koračaju ka obrani naslova. U samoj završnici dvoboja pomalo je prekasno proradio La Riojin Victor Hugo Lopez, dok na drugoj strani priliku na terenu i među vratnicama dobivaju igrači s klupe što samo dodatno povećava Atleticovo slavlje 38:28 koje postavlja mladi Miguel Sanchez.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Julen Aguinagalde i Mariusz Jurkiewicz s po osam postignutih pogodaka, sedam je dodao Joan Canellas, a po dva su zabili Ivano Balić i Jakov Gojun. Vratarski tandem Atletico de Madrida Hombrados-Dahl zajedno je sakupio 11 obrana, dok su na drugoj strani Martinez i Aguinagalde Aquizu obranili ukupno devet lopti. Najbolji kod Naturhouse La Rioje bio je Thiagus Petrus također s osam golova, dok je njih pet dodao Jorge Luis Pavan.

Kup kralja, Logrono:
Finale:
Naturhouse La Rioja - Atletico de Madrid 28:38 (15:18)

Foto: Facebook - Liga Asobal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!