Rukomet

Dujšebajev: "Imali smo dovoljno hrabrosti uzdići se i osvojiti Kup Kralja"

Zvonka Keliš • nedjelja, 05.05.2013.
Dujšebajev: "Imali smo dovoljno hrabrosti uzdići se i osvojiti Kup Kralja"
Foto: Mihaela Bradovski

Atletico de Madrid u subotu je predvečer slavljem nad Naturhouse La Riojom obranio naslov u španjolskom Kupu kralja čime je navukao široke osmijehe na lica kako svog trenera tako i igrača. Talant Dujšebajev stoga je nakon finalnog dvoboja i podizanja pehara pojasnio koliko je ova pobjeda važna za njegovu momčad, a s njime su se, dakako, složili i kapetan Hombrados te najbolji igrač finala Aguinagalde.

Momčad Atletico de Madrida u subotu je u Logronu podigla pehar osvajača španjolskog Kupa kralja. Naime, nakon polufinalnog slavlja nad Barcelonom te samim time i lagane osvete za poraz u četvrtini finala Lige prvaka, španjolski se viceprvak dan kasnije pokazao u novom odličnom izdanju te je u dvorani La Rioja uvjerljivom pobjedom nad Naturhouseom obranio naslov u ovome natjecanju. Razloga za zadovoljstvo, slavlje i sreću stoga su imali kako trener Madriđana Talant Dujšebajev tako i kapetan Jose Javier Hombrados te cijela ekipa uključujući Hrvate Ivana Balića i Jakova Gojuna kojima je to prvi trofej u dresu crveno-bijelih.

"Osvajanje Kupa popravlja baš sve"

Kapetan i vratar Atletico de Madrida, ujedno prava španjolska rukometna legenda, Jose Javier Hombrados, istaknuo je nakon osvajanja trofeja Kupa kralja koliko je za njegovu momčad važna ova titula te kako ona ispravlja cijelu sezonu španjolskog viceprvaka, jednostavno je čini mnogo boljom posebice mnogo problema prvenstveno zbog ozljeda igrača koje su sada većim dijelom iza njih.

"Izuzetno nam je važno bilo pobijediti u finalu i to, kako mnogi kažu, popravlja baš sve. Vjerovali smo u sebe cijelo vrijeme i nismo posustajali", izjavio je španjolski vratar te se potom osvrnuo na subotnjeg suparnika u finalu: "Naturhouse je pokazao kako mu u finalima i dvobojima poput ovog nedostaje iskustva. Vidio sam to već kod drugih momčadi i znam koliko je teško to nadvladati."

Netom nakon velikog finalnog dvoboja Kupa kralja Atleticov strateg istaknuo je prije svega hrabrost svojih igrača te sposobnost da se dignu nakon ispadanja iz natjecanja za prvaka Europe: "I više sam nego sretan iako možda tako ne izgledam, naime, uistinu sam izmoren, posebice emocionalno budući da je posljednja tri tjedna, dvoboje s Barcelonom, kao i ovaj vikend, bilo emocialno teško preživjeti."

"Zahvalan sam svojim igračima koji su bili uistinu fantastični unatoč svim ozljedama koje su nas sustigle. Za mene je bilo impresivno preživjeti ova posljednja tri tjedna", nadodao je potom Dujšebajev.

Istaknuo je potom trener Atletico de Madrida i koliko je za njegovu ekipu bilo važno osvajanje ove titule, jedine koju je na koncu njegova momčad ove sezone još mogla ugrabiti: "Imali smo dovoljno hrabrosti uzdići se i osvojiti ovaj Kup i zbog toga za sve što se dogodilo na ovom završnom turniru Kupa kralja i u samom finalu nemam drugih riječi osim onih hvale i zahvale igračima koji su se tijekom cijele sezone borili protiv svih i svega i koji su pokušavali izvući svoj maksimum, a zahvalio bi se i našoj publici koja nas je odlično podržavala također tijekom cijele ove sezone."

"Naravno da bismo željeli više titula, no uz lošu sreću koja nas je pratila moramo dobro proslaviti ovaj uspjeh. Unatoč tome što smo se dobro borili i što je ova pobjeda za nas posebna, ona je može zamijeniti prošlotjedno ispadanje iz Lige prvaka", izjavio je najbolji igrač finalnog dvoboja, Atleticov kružni napadač Julen Aguinagalde.

S obzirom na sjajnu i veliku prednost španjolskog viceprvaka u samoj završnici finalnog dvoboja Kupa kralja trener Dujšebajev odlučio je odmoriti svoje ključne igrače te dati priliku onim mlađima poput Antonija Dieza i Miguela Sancheza: "Uvođenje mladih igrača nije označilo nikakav manjak poštovanja prema Naturhouseu već smo time htjeli odati priznanje za velik trud koji su ovi igrači prikazivali iz dana u dan trenirajući i radeći, davajući sve od sebe. Zaslužili su dobiti nekoliko minuta na terenu, učinili su to svojim radom."

Na koncu je jedan od najboljih rukometnih trenera svijeta morao čestitati i svom suparniku u subotnjem finalu te ujedno domaćinu završnog turnira Kupa kralja na odličnoj borbi: "Čestitao bih našem protivniku na vrlo dobroj igri unatoč konačnom porazu, a posebice bih čestitao njegovu trener, mom prijatelju, za sjajnu sezonu koja je iza njega. Igrati u finalu Kupa za donedavno skroman klub poput Naturhousea jest nešto uistinu impresivno", zaključio je Dujšebajev.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH05.05.2013. u 20:46
    U Atleticu se moraju zadovoljiti i ovakvim trofejima jer na putu do onih najvećih Barcelona ih često omete.
    ALGHAZANTH
  • cameosis05.05.2013. u 15:10
    svaka čast na izvedbi i na izjavama!
    cameosis