Rukomet

Lovrić: "Zaslužile smo pobijediti, sve je funkcioniralo dok je bilo snage i koncentracije"

Jelena Bagarić • nedjelja, 05.05.2013.
Lovrić: "Zaslužile smo pobijediti, sve je funkcioniralo dok je bilo snage i koncentracije"
Foto: FaH

Veliki podvig napravile su rukometašice Samobora u prvoj finalnoj utakmici Challenge kupa u kojoj su bile bolje od češkog Banik Mosta. No, tek su prošle pola puta do osvajanja trofeja. Lavice su zadovoljne onime što su postigle u prvom dijelu, dok suparnice na domaćem terenu u uzvratu očekuju samo pobjedu i osvajanje naslova prvakinja u Challenge kupu.

Furioznim prvim dijelom samoborske Lavice stvorile su veliku prednost koju gošće iz Češke nikako nisu uspijevale sustići. Prema riječima trenerice Samobora Dubravke Tunjić takav je bio i dogovor u svlačionici prije početka susreta: "Naš plan bio je igrati brzo i što bolje u prvom poluvremenu. I uspjelo nam je."

Ono što zabrinjava jest kratka klupa Samobora. U sastavu nedostaju Sandra Bošnjak koja je nedavno bila na rekonstrukciji prednjih križnih ligamenata, te Marina Bazzeo koja također ima ozljedu koljena. "Imali smo veliku prednost i bilo je nerealno očekivati da ćemo ju zadržati do kraja utakmice. Sigurno ne sa samo sedam igračica u mojoj ekipi koje mogu odigrati na visokom nivou. Naše protivnice pokazale su u drugom poluvremenu da imaju više igračica top kvalitete, te moram biti zadovoljna s našom pobjedom", pojasnila je Dubravka Tunjić za službenu EHF-ovu stranicu.

Na širinu klupe nadovezala se i najbolja rukometašica po izboru čitatelja Ivana Lovrić koja ističe da još ništa nije gotovo: "Jako smo sretne s pobjedom. Po mom mišljenju, zaslužile smo pobijediti. Znale smo da Banik ima širu klupu, a kod nas je sve odlično funkcioniralo dok smo imale snage i koncentracije. U Mostu ćemo braniti četiri pogotka prednosti i dat ćemo sve od sebe da to i uspijemo. Bit će teško, ali moramo vjerovati da možemo osvojit trofej sve do samog kraja. Ne igra se finale Challenge kupa svaki dan.".

S druge je strane, trener Banik Mosta Dušan Poloz bio je zadovoljan jednim segmentom igre, no još uvijek se nada pobjedi. "Naš primarni cilj prije utakmice bio je primiti manje od 25 pogodaka i to smo i uspjeli. Mogli smo dobiti ovu utakmicu, ali nismo, zato moramo biti zadovoljni s tijesnim porazom. Mislim da možemo sve nadoknaditi u uzvratnoj utakmici. Naša publika je također veoma bučna i oni će nam pomoći da osvojimo Challenge kup", rekao je Poloz.

Prva topnica Challenge kupa Hana Martinkova danas nije bila učinkovita kao i obično. Uspjela je postići samo tri pogotka što nije za nju uobičajeno. Sa svojih 190 centimetara obično je nerješiva enigma za protivnice , no ne i za Samobor. "Uspjele smo postići samo 20 pogodaka te ne možemo biti zadovoljne s tim dijelom igre. No, sigurna sam da ćemo to popraviti u idućoj utakmici. Ovdje je bila odlična atmosfera, ali i naši navijači prirede sličan ugođaj pa sam sigurna da ćemo osvojiti trofej", prokomentirala je Martinkova.

Uzvratna utakmica na rasporedu je 12. svibnja s početkom u 12:30. Nakon završetka znat ćemo koja će od ove dvije ekipe podignuti trofej Challenge kupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!