Košarka

Split i Cibona dominantno do kadetske završnice

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 06.05.2013.
Split i Cibona dominantno do kadetske završnice
Foto: Bernard Jurišić

S četiri pobjede u četiri utakmice polufinala kadetskog prvenstva Hrvatske Split i Cibona dominantno su se plasirali na završni turnir. Uz njih, borbu za naslov prvaka Hrvatske nastavljaju kadeti Cedevite i VROS Darde...

Kadeti Splita i Cibone pobjednici su polufinalnih turnira kadetskog košarkaškog prvenstva Hrvatske koji su se prošlog tjedna igrali u Splitu i Dardi. S četiri pobjede u četiri utakmice Žuti i Vukovi potvrdili su ulogu favorita koja im je pripadala i prije turnira.

Splićani su u svojoj dvorani nanizali uvjerljive pobjede protiv Kastava (84:43), Dubrave (92:70), Međimurja (95:62) i Cedevite (72:67), dok su Cibosi još uvjerljivije "protutnjali" pored Rudeša (140:55), Zadra (112:73), Zagreba (122:50) i VROS Darde (132:80).

Splićane su predvodili Dragan Bender, Ante Žižić i Marin Vručinić, dok su se u Ciboninom dresu isticali Lovro Mazalin, Nik Slavica i Bruno Skokna.

Finalni turnir na rasporedu je 25. i 26. svibnja, a domaćin će najvjerojatnije biti Zagreb. U polufinalnim okršajima Split će ukrstiti koplja s VROS Dardom, a Cibona s Cedevitom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.05.2013. u 10:02
    Split i Cedevita rade sa mladima ozbiljno. Evo sada vidimo i Cibona (ponovno). Čestitke slavoncima !! A Zadar ??? Nije njima problem prva ekipa, pa ni financijska propast kluba nego ovi nikakvi rezultati mladih selekcija. Zbog toga im se crno piše.
    Obrisan korisnik