Košarka

Hrvatske košarkašice počinju pripreme za Eurobasket, Bralić odabrao kandidatkinje

Ivor Krapac • ponedjeljak, 06.05.2013.
Hrvatske košarkašice počinju pripreme za Eurobasket, Bralić odabrao kandidatkinje
Foto: fiba.basketball

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija će ovoga tjedna započeti pripreme za nastup na Europskom prvenstvu, koje je na rasporedu od 15. do 30. lipnja u Francuskoj. Izbornik Stipe Bralić će na prvi dio priprema u Slavonskom Brodu povesti 15 košarkašica...

Stipe Bralić, izbornik hrvatske ženske košarkaške reprezentacije, objavio je popis s 15 igračica koje će ovog tjedna, 10. svibnja, u Slavonskom Brodu početi prvi dio priprema za Europsko prvenstvo u Francuskoj. EP će biti održano od 15. do 30. lipnja, a na popisu su se našle:

Davorka Balić, Kristina Benić, Monika Bosilj, Josipa Bura, Iva Ciglar, Luca Ivanković, Jelena Ivezić, Anđa Jelavić, Ana Lelas, Mirna Mazić, Antonija Mišura, Marija Režan, Emanuela Salopek, Iva Slišković i Matea Vrdoljak.

Europsko prvenstvo bit će održano u pet francuskih gradova, Lilleu, Mouilleron-le-Captifu, Orchiesu, Trelazeu i Vannesu. Hrvatske reprezentativke će u prvom krugu igrati u skupini D, u Trelazeu, a suparnice će im biti Čehinje, Litavke i Bjeloruskinje. Prvi hrvatski nastup na rasporedu je 15. lipnja protiv Litve, 16. lipnja slijedi ogled s Bjelorusijom, a dan kasnije s Češkom.

U drugi krug proći će po tri najbolje plasirane reprezentacije iz četiri skupine prvog dijela natjecanja. Formirat će se dvije skupine s po šest ekipa, a prve četiri iz svake grupe izborit će četvrtfinale, s nastavkom natjecanja na ispadanje.

Hrvatska je na prošlom Eurobasketu, odigranom 2011. u Poljskoj, završila na petom mjestu, što joj je bio najbolji plasman na europskim prvenstvima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.05.2013. u 15:17
    Izbornik prednost ??? Buahahahaahaahaha...pa jeste li vi gledali utakmice na OI ili vam treba snimka ????
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.05.2013. u 12:25
    Koliko je meni poznato Mandir ide na dijete, a i rekla je naok Ol da je gotova. Gospić je ove godine imao debelo po imenima najlošiju ekipu u zadnjih nekoliko godina i samo zahvaljukući Stipi je dogura do finala i da je bilo malo više snage i dobar play uvjeren sam da bi i ove godine slavile... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.05.2013. u 09:08
    I do sada su postizale cudesne rezultate ponajvise zahvaljujuci treneru tako da sada sta naprave naprave. Sve je moguce ipak je to zenska kosarki, drugi je to sport
    Obrisan korisnik
  • narada10806.05.2013. u 23:18
    Nešto sam valjda propustio: zašto nema Sandre? ozljeda ili je završila reprezentativnu karijeru (hm čudno, ona bi još sa 42 godina bila Bog i Batina ovim curama)? Bez nje kako rekoste teško, jedino ako iskusnije igračice, pog. MIrna, Ana, Jelena i Antonija potegnu i preuzimaju grupno liderstvo.
    narada108
  • Obrisan korisnik06.05.2013. u 20:25
    nebitno tko ju gleda, bitan je rad koji je katastrofalan. to mogu oslikati samo na našoj poziciji centra koja nas je i koštala prolaska grupe na OI. najviši centarski par na igrama. ženske su nesposobne pogodit koš iz čiste situacije pod obručem. to je bilo groteskno koliko i sramotno. pitanje je i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik