Nogomet

Hajduk i Lokomotiva traže prednost u prvoj utakmici finala kupa na Poljudu

Bernard Jurišić • srijeda, 08.05.2013.
Hajduk i Lokomotiva traže prednost u prvoj utakmici finala kupa na Poljudu
Foto: Duje Bonačić

Hajduk i Lokomotiva danas od 19:30h kreću u boj za trofej pobjednika Hrvatskog nogometnog kupa. U 90 splitskih minuta obje momčadi tražit će prednost koja će im dati mirnoću uoči uzvrata u Zagrebu za dva tjedna...

Pet klubova osvajalo je Hrvatski nogometni kup, a nakon 180 minuta koje će odigrati Hajduk i Lokomotiva ovog svibnja dobit ćemo odgovor na pitanje hoće li taj broj i nakon ove sezone ostati isti. Hajduk je dosad pet puta osvajao hrvatski kup (još devet puta jugoslavenski), a Lokomotiva može postati šesti klub nakon Hajduka, Dinama, Intera, Osijeka i Rijeke koji je u svojim vitrinama "čuvao" Rabuzinovo sunce.

Kad bi se gledala tradicija, veličina i povijest kluba Lokomotiva ne bi imala ni zrno šanse protiv Hajduka. No, pobjede na terenu donose sadašnji igrači, a Lokomotiva je ove sezone u tome segmentu u najmanju ruku ravnopravna Splićanima. Priznao je to i trener Hajduka Igor Tudor:

"Kad je netko drugi i bježi trećemu četiri boda - to ne može biti slučajnost. Slučajnost se može dogoditi u kupu, ali u prvenstvu ne. Možemo mi pričati tko je među nama bolji, ali stanje na ljestvici je realnost. Imaju puno kvalitetnih pojedinaca, igraju lijep nogomet, osvajaju puno bodova. Dolazi nam momčad koja je druga na ljestvici i moramo to poštovati".

Tudor u prvoj finalnoj utakmici neće moći računati na Milića, uz već duže vrijeme ozlijeđene Ozobića i Ljubičića. U kadar se vraća oporavljeni Maglica, a u splitskom taboru se nadaju bilo kakvoj pobjedi bez primljenog pogotka. No, prvi pogodak Lokomotivi ove sezone tek trebaju zabiti, u dva prvenstvena ogleda nisu uspjeli.

U splitskom klubu se za Lokomotivu pripremaju kao da je riječ o Dinamu. Trofej bi znatno uljepšao još jednu turbulentnu sezonu "sanacije" i učinio smislenim sve ono što je Mišo Krstičević radio prije negoli je trenersku palicu predao Tudoru.

No, trofeju se nadaju i u Lokomotivi. A njihov trener Tomislav Ivković u medijskim istupima djeluje iznimno samouvjereno:

"Prihvaćam ulogu favorita u ovom finalu. Bolji smo od Hajduka i imamo laganu prednost gledano kroz dvije utakmice".

Ivković očigledno želi svojim igračima usaditi u glavu razmišljanje kako Hajduk nije bauk, no svaki mač ima dvije oštrice. Njegove izjave mogle bi i splitsku svlačionicu dodatno "napaliti", makar Hajdukovcima veće motivacije od osvajanja trofeja ne treba.

Lokomotiva je u prvenstvu u Zagrebu pobijedila Hajduk 2:0, uz neregularno postignut drugi pogodak, na Poljudu nije bilo golova. Hajduk ove sezone ne stoji baš najbolje s domaćim utakmicama u kojima ima pune tribine i veliku navijačku podršku. Gotovo sve takve utakmice Bili su ove sezone u pravilu gubili.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.05.2013. u 18:05
    neka bude jedno pravo finale-sretno finalistima
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.05.2013. u 17:38
    možete se vi hrabriti koliko god želite ,no u dnu svijesti jasno vam je da su vam šanse više nego mizerne...ovu godinu kup se vozi u Lokomotivi..
    Obrisan korisnik
  • cameosis08.05.2013. u 15:30
    ajmo pričepiti tu lokomotivu, za dva splitska kluba u međunarodnim natjecanjima!
    cameosis
  • Obrisan korisnik08.05.2013. u 14:18
    jebeni drotovi opet rade sranja. kao da žele nerede
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.05.2013. u 14:12
    Ajmo Hajduče ,momci samo hrabro Inače ne navijam za Hajduk ali dans sa svim srcem!!!!!
    Obrisan korisnik