Ostali sportovi

Perković uoči prvog nastupa u 2013.: "Cilj je ove sezone prebaciti 70 metara"

Igor Šestak • srijeda, 08.05.2013.
Perković uoči prvog nastupa u 2013.: "Cilj je ove sezone prebaciti 70 metara"
Foto: EPA

U petak u Dohi započinje nova sezona atletske Dijamantne lige, a svoj prvi ovogodišnji nastup imat će i hrvatska bacačica diska Sandra Perković. Uoči puta u Katar, zlatna s Olimpijskih igara u Londonu i pobjednica prošlogodišnjeg izdanja Dijamantne lige prokomentirala je pripremni period koji je iza nje te istaknula očekivanja od nadolazeće sezone.

Sandra Perković spremna je za novu sezonu. Olimpijska prvakinja u bacanju diska prvi će nastup imati u petak na mitingu Dijamantne lige u Dohi. Prvi je to ovogodišnji miting Dijamantne lige, natjecanja u kojem je Hrvatica prošle sezone odnijela uvjerljivu pobjedu.

U novu sezonu Perković ulazi s novim trenerom Edisom Elkasovićem: "Ta promjena nije zahtijevala proces prilagodbe. Edis i ja se slažemo na stadionu i izvan njega. Odlični smo motivatori jedan drugome, a mislim da je to najvažnije za trening. Nema zabušavanja, nema stresa. Samo rad i želja za boljim."

"Pripreme su prošle odlično, zadovoljna sam odrađenim treninzima. Bilo je manjih smetnji zbog nekih lakših ozljeda, ali ništa ozbiljno. Ozljedu iz prvog mjeseca sam zaliječila ozljedu i spremila sam se za sezonu najbolje što sam mogla", osvrnula se olimpijska pobjednica na pripremni period.

"Zaželjela sam se natjecanja jer nisam nastupala osam mjeseci. Od tada smo mnogo radili i trenirali, sad je vrijeme da vidimo kako stojimo" poručila je Perković pa istaknula svoja očekivanja od mitinga u Dohi: "Očekivanja su uvijek ista. Putujem na taj miting puna optimizma i dat ću sve od sebe."

Pred Sandrom je naporna sezona u kojoj će nastupati na mitinzima Dijamantne lige, Mediteranskim igrama te Svjetskom prvenstvu u Moskvi u kolovozu: "Raspored natjecanja je prilično gust stoga moramo što bolje isplanirati raspored treninga i putovanja. Cilj je ove sezone baciti preko 70 metara, planiramo to za Moskvu, ali ako dođe ranije nećemo se buniti."

"Prošla sezona je bila izuzetno dobra, ali uvijek se može još bolje", poručila je Sandra uoči puta u Dohu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.05.2013. u 18:26
    dabogda joj se želje ostvarile ali bojim se da će rastanak sa velikim i iskusnim Ivančićem ostaviti velikog traga
    Obrisan korisnik
  • nido08.05.2013. u 13:46
    Frlji ga Sandra za nove pobjede!!!
    nido
  • Obrisan korisnik08.05.2013. u 12:44
    izgleda kao terminator
    Obrisan korisnik