Nogomet

PSV izabrao novog trenera, Van Bommel odlazi u mirovinu

Borna Rupnik • ponedjeljak, 13.05.2013.
PSV izabrao novog trenera, Van Bommel odlazi u mirovinu
Foto: EPA

PSV iz Eindhovena imat će novog trenera iduće sezone, ali više mu na raspolaganju neće biti dosadašnji kapetan, iskusni Mark van Bommel...

Nakon osvajanja drugog mjesta u nizozemskom nogometnom prvenstvu, Dick Advocaat odlazi s klupe PSV-a, a njegovo će mjesto preuzeti 42-godišnji Phillip Cocu, dosadašnji trener mlade momčadi kluba iz Eindhovena.

Cocu je bivši reprezentativac koji je u ožujku 2012. godine već uskočio na mjesto trenera umjesto Freda Ruttena, a sada je potpisao četverogodišnji ugovor.

"Gradit ću novi PSV, koji će razvijati igrače u nositelje igre. Vjerujem da ću biti uspješan", kaže Cocu.

Ovoga će ljeta PSV napustiti 36-godišnji Mark van Bommel, koji iza sebe ima 79 utakmica za nizozemsku reprezentaciju te čak 22 razna trofeja.

Van Bommel je odlučio otići u igračku mirovinu: "Bilo mi je sjajno. Morao sam se potruditi da mi nitko ne može reći da sam prerano otišao. Od prošle me godine muči lijevo koljeno i makar je bilo teško, ovo je prava odluka".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.07.2013. u 01:52
    legende!!
    Obrisan korisnik
  • antitalent9113.05.2013. u 17:01
    Pierre Van Hooijdonk? Pomalo zaboravljen, ali veća igračina nego što to mnogi misle.
    antitalent91
  • Obrisan korisnik13.05.2013. u 15:50
    nadam se da ce cocu za psv biti ono sto je de boer za ajax...jos da veliki pierre dode za trenera feyenoorda to bi bio show...pa da umjesto igrackog nadmetanja vidimo sada i trenersko nadmetanje ovih trojice velikana :)
    Obrisan korisnik