Nogomet

Perišić se dokazao protiv "svojih", Kalinić prekinuo golgetersku sušu

Josip Piršljin, Josip Tolić, Igor Šestak • ponedjeljak, 13.05.2013.
Perišić se dokazao protiv "svojih", Kalinić prekinuo golgetersku sušu
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski reprezentativci i oni koji tome teže imali su prilično dobar tjedan. Istaknuo se Ivan Perišić s dva pogotka svom bivšem klubu, a raspoloženi su bili i ostali "Nijemci". Gol je zabio i Srđan Lakić, dok su Olić i Badelj bili asistenti. "Probudio" se nakon dužeg vremena i Kalinić koji je bio strijelac za Dnipro, a pridružio mu se i Bartulović iz Kryvbasa.

Igrač tjedna

Ivan Perišić (Wolfsburg): Prvi put nakon ozljede zaigrao je od prve minute. Trener Hecking gurnuo ga je "u vatru" u utakmici protiv Borussije iz Dortmunda, a Perišić mu je znao zahvaliti na ukazanom povjerenju. Svom bivšem klubu zabio je dva pogotka, a utakmica je na kraju završila bez pobjednika, rezultatom 3:3. Perišić je prvi pogodak postigao iz blizine u 14. minuti na odličnu asistenciju Ivice Olića, dok je drugi zabio osam minuta kasnije udarcem s dvadesetak metara. Igru je napustio u 80. minuti.

Nakon svoje najbolje utakmice u dresu Wolfsburga Perišić je izjavio: "Imao sam toliko nesreće u Wolfsburgu. Ovi golovi mi jako puno znače i nadam se boljim danima u budućnosti."

Ugodna iznenađenja

Nikola Kalinić (Dnipro): Konačno je proradio. Odigrao je cijelu utakmicu protiv Karpatyja i postigao pogodak u 28. minuti čime je Dnipro poveo 3:0, a na kraju slavio s 4:2. Kaliniću je to bio četvrti pogodak u ukrajinskom prvenstvu ove sezone, prvi nakon studenog prošle godine.

Mladen Bartulović (Kryvbas): Upisao se u strijelce u uvjerljivoj 3:0 pobjedi protiv Hoverle. Bio je precizan u 71. minuti kada je njegov Kryvbas zabio zadnji gol, a to mu je ukupno četvrti gol u ligi ove sezone.

Srđan Lakić (Eintracht Frankfurt): Drugu utakmicu zaredom našao se u početnoj postavi kluba iz Frankfurta i drugi put zaredom postigao pogodak. Eintracht je na gostovanju u Bremenu remizirao 1:1, a Lakić je bio strijelac izjednačujućeg pogotka u 51. minuti.

Članovi liga "petice"

Ivica Olić (Wolfsburg): U remiju Wolfsburga i Borussije odigrao je svih 90 minuta i istaknuo se asistencijom za prvi pogodak Ivana Perišića. I sam je imao nekoliko prilika za pogodak, ali nije pronašao put do mreže.

Mario Mandžukić (Bayern München): U pretposljednjem kolu Bundeslige Bayern je na Allianz Areni s 3:0 svladao Augsburg, a hrvatski napadač igrao je do 70. minute. Iako se našao u nekim dobrim situacijama, nije uspio postići pogodak.

Milan Badelj (HSV): Vrlo dobro je odradio svih 90 minuta u uvjerljivoj pobjedi HSV-a na gostovanju kod Hoffenheima. Hamburžani su slavili s 4:1, a Badelj je upisao asistenciju za četvrti pogodak svoje momčadi.

Danijel Pranjić (Celta): U posljednjih sedam dana Celta je doživjela dva poraza. U domaćem od Atletico Madrida Pranjić nije igrao, dok je na gostovanju kod Betisa u igru ušao u 83. minuti i nije se uspio značajnije istaknuti.

Luka Modrić (Real Madrid): Odigrao je još jednu vrlo dobru utakmicu za Real u španjolskom prvenstvu. Mourinho mu je protiv Espanyola u Barceloni dao svih 90 minuta, a Modrić je bio asistent Higuainu za 1:1 što je bio i konačan rezultat.

Ivan Rakitić (Sevilla): Njegova je Sevilla odigrala 0:0 protiv Malage u gostima. Rakitić je ponovno proveo svih 90 minuta na terenu, a u 16. minuti našao se u dobroj prilici kada je pucao glavom, ali lopta je otišla malo pored vratnice.

Nikica Jelavić (Everton): Dobio priliku od 73. minute u domaćoj pobjedi Toffeesa nad West Hamom (2:0) koja je ujedno bila oproštajna utakmica trenera Davida Moyesa na Goodison Parku.

Mladen Petrić (Fulham): Vratio se u kadar nakon jednotjedne pauze i ušao 19 minuta prije kraja ogleda protiv Liverpoola na Craven Cottageu, koji je njegov sastav izgubio 1:3 i još uvijek nije siguran u ostanak u ligi.

Mateo Kovačić (Inter): Sudjelovao cijelu utakmicu u remiju bez pogodaka na gostovanju kod Genoe.

U ostatku Europe

Danijel Subašić (Monaco): Sačuvao je svoju mrežu netaknutom u pobjedi 1:0 protiv Nimesa čime je Monaco potvrdio povratak u prvu ligu sljedeće sezone. Subašić je nominiran za najboljeg vratara u drugom razredu francuskog nogometa.

Darijo Srna (Šahtar): Bio na terenu cijelo vrijeme u pobjedi Šahtara 5:0 protiv Tavriye. Momčad iz Donecka već je ranije osigurala novu titulu.

Domagoj Vida (Dynamo Kijev): Odigrao svih 90 minuta na poziciji stopera u pobjedi Dynama 1:0 protiv Iličevca. Kijevljani su i dalje na tri boda od drugog mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Ivan Strinić (Dnipro): U gostujućem slavlju protiv Karpatyja Strinić je dobio samo prvih 45 minuta.

Stipe Pletikosa (Rostov): U 28. kolu Premier lige Rostov je na svom terenu odigrao neodlučeno (1:1) s drugoplasiranim Zenitom, a hrvatski je vratar branio svih 90 minuta.

Dario Krešić (Lokomotiv Moskva): Čuvao je vrata svog kluba u gradskom derbiju protiv CSKA i primio čak četiri pogotka. Lokomotiv je teško stradao rezultatom 4:1.

Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva): U teškom porazu od CSKA rezultatom 4:1 odigrao je svih 90 minuta na poziciji stopera.

Ivan Runje (Nordsjaelland): U domaćoj pobjedi nad OB-om s visokih 4:1 igrao je do 49. minute, a igru je morao napustiti zbog ozljede.

Tomislav Dujmović (Mordovija Saransk): Na gostovanju kod Rubina Mordovija je poražena rezultatom 2:1, a Dujmović je igrao do 41. minute jer rumunjski trener Munteanu nije bio zadovoljan njegovom igrom.

Manuel Pamić (Sparta Prag): Ovog proljeća uglavnom nastupa u Kupu, a tako je bilo i prošlog tjedna. Mlada Boleslav svladao je Spartu 2:1 i osigurao nastup u finalu Kupa, a Pamić je u toj utakmici igrao do 80. minute. Sparta se osvetila visokom prvenstvenom pobjedom 4:0, a hrvatski branič je tu utakmicu odgledao s klupe.

Hrvati u Hrvatskoj

Ivan Kelava (Dinamo Zagreb): Ponovno siguran i na visokom nivou, ovaj put u domaćoj pobjedi nad Splitom (2:0). Broj minuta bez primljenog pogotka premašio mu je 900, a protiv Lokomotive u subotu može prijeći čarobnu brojku od 1000.

Mario Maloča (Hajduk): Odigrao svih 180 minuta splitsko-zagrebačkog okršaja protiv Lokomotive u Kupu i prvenstvu, a bolje je izgledao u subotu.

Dario Knežević (Rijeka): Riječki kapetan proveo je na terenu svih 90 minuta regionalnog derbija protiv Istre 1961 koji je pripao Puljanima (1:0).

Šime Vrsaljko (Dinamo Zagreb): Odigrao je svih 90 minuta protiv Splita (2:0) te nekoliko puta zakuhao situaciju u protivničkom šesnaestercu.

Klupa, tribina, liječnici...

Ante Vukušić (Pescara): I pretposljednju utakmicu Pescare u prvoj talijanskoj ligi odgledao je s klupe za pričuve.

Igor Budan (Atalanta): Nije konkurirao za dvoboj Atalante u Udinama.

Marko Livaja (Atalanta): Trener Colantuono nije ga koristio za utakmicu protiv Udinesea koju je Atalanta izgubila s 2:1.

Dejan Lovren (Lyon): Lavovi su u derbiju francuske lige izgubili minimalno od PSG-a, a Lovrena ovog puta nije bilo niti na klupi.

Eduardo da Silva (Šahtar): Bio je na klupi u visokoj domaćoj pobjedi protiv Tavriye.

Niko Kranjčar (Dynamo Kijev): Zbog ozljede neće igrati do kraja sezone.

Ognjen Vukojević (Spartak Moskva): Ovog je puta remi Spartaka i Krilja Sovjetov odgledao s klupe.

Gordon Schildenfeld (PAOK): U posljednjih sedam dana momčad PAOK-a nije izlazila na teren. Početak doigravanja za plasman u europska natjecanja očekuje ju 15. svibnja.

Ivo Iličević (HSV): Pobjedu kod Hoffenheima pratio je s klupe za pričuve.

Ivan Klasnić (Mainz): Nije nastupio u domaćem porazu od Borussije Mönchengladbach.

Josip Radošević (Napoli): Izvan konkurencije za domaći ogled Azzurra protiv Siene (2:1).

Goran Blažević (Hajduk): U kup-dvoboju protiv Lokomotive (2:1) zaradio ozljedu nožnog zgloba zbog koje je morao propustiti prvenstveni remi protiv istog protivnika. Zamijenio ga je Lovre Kalinić.

Josip Šimunić (Dinamo Zagreb): Zbog suspenzije morao propustiti dvoboj protiv crvenih u Maksimiru (2:0).

Arijan Ademi (Dinamo Zagreb): I dalje izvan stroja zbog ozljede.

Sammir (Dinamo Zagreb): I njega su akumulirani žuti kartoni ostavili izvan konkurencije za dvoboj protiv momčadi iz Parka mladeži, ali i oslabljeni Modri su slavili 2:0.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis13.05.2013. u 21:24
    ali zato je danijel pranjić uporno na popisu, hrvatski rekorder po broju nastupa na klupi!
    cameosis
  • Obrisan korisnik13.05.2013. u 17:22
    Do vraga, i ovoga ponedjeljka opet na popisu nema Grge Sertića!
    Obrisan korisnik