Rukomet

Kadetten Schaffhausen poveo u finalnoj seriji doigravanja: Tominec zabio četiri, Mamić tri pogotka

Damir Žbulj • ponedjeljak, 13.05.2013.
Kadetten Schaffhausen poveo u finalnoj seriji doigravanja: Tominec zabio četiri, Mamić tri pogotka

U prvoj utakmici finala doigravanja švicarskog rukometnog prvenstva Kadetten Schaffhausen je svladao rivale Wacker Thun 28:24 na gostovanju te su time ostvarili veliki break u seriji na tri pobjede. U redovima aktualnih prvaka nastupaju i dva potencijalna hrvatska reprezentativca, Nik Tominec u pobjedu je ugradio četiri, a Marko Mamić tri svoja pogotka...

U seriji na tri dobivene utakmice aktualni švicarski prvak Kadetten Schaffhausen dobro je krenuo prema obrani naslova. Slavili su u gostima kod Wacker Thuna s četiri pogotka viška te su tako stekli veliku prednost pred drugu utakmicu koja je na rasporedu već u četvrtak 16. svibnja.

Kadetten, koji je i ove i prošle sezone bio zajedno s CO Zagrebom u skupini Lige prvaka, bolje je otvorio dvoboj, ostvario početnu prednost, koja se pred odlazak na odmor popela i na šest pogodaka.

U nastavku je domaći sastav zaigrao puno bolje, smanjio zaostatak, približio se i samo na jedan razlike, ali Schaffhausen je pred kraj ponovno napravio razliku, koju je sačuvao do konačnih 24:28.

U redovima pobjednika Stojanović je zabio pet pogodaka, dok je 22- godišnji Nik Tominec zabio četiri gola. Tominec igra na poziciji desnog krila, a mladi igrač hrvatsko-slovenskih korijena nedavno je odlučio kako će u seniorskoj konkurenciji nastupati za hrvatsku rukometnu reprezentaciju. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li ga izbornik Goluža pozvati već za reprezentativne akcije u lipnju, kada su na rasporedu kvalifikacijske utakmice za odlazak na Euro protiv Slovačke i Latvije.

Još jedan potencijalni hrvatski reprezentativac, 19-godišnji lijevi vanjski Marko Mamić, postigao je Wacker Thunu tri pogotka.

Drugi susret finalne serije doigravanja na rasporedu je u četvrtak, 16. svibnja u 20 sati.

Švicarska, rukomet, finale doigravanja, [0:1]:
Wacker Thun - Kadetten Schaffhausen 24:28 (11:16)

Foto: www.kadettensh.ch

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!