Nogomet

Vukojević priželjkuje povratak u Dynamo: "Kijev je postao moj dom"

Igor Šestak • srijeda, 15.05.2013.
Vukojević priželjkuje povratak u Dynamo: "Kijev je postao moj dom"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski nogometni reprezentativac Ognjen Vukojević privodi kraju svoju polugodišnju posudbu u moskovskom Spartaku. Ističe kako mu je koristilo novo iskustvo, ali i priželjkuje povratak u svoj matični klub, kijevski Dynamo...

Ognjen Vukojević ove je zime Kijev zamijenio Moskvom. Iz svog Dynama, u kojem se našao u drugom planu, preselio je u redove Spartaka i od tada prikupio sedam nastupa za ruskog velikana.

Spartak bi po isteku šestomjesečne posudbe mogao otkupiti ugovor 29-godišnjeg hrvatskog reprezentativca, no njegova je budućnost za sada neizvjesna. Kako kaže, radije bi se vratio u Ukrajinu.

"Dolazak u Spartak i Rusiju za mene je bilo novo iskustvo i sretan sam zbog toga. Drago mi je da se velikan poput Spartaka zainteresirao za moje usluge, a trener Karpin i igrači su me odlično primili. Želim uspješno završiti sezonu, no nakon toga bih se radije vratio u Dynamo", izjavio je Vukojević za ruski Livesport.

"U Kijevu sam proveo pet godina i taj grad i Dynamo su postali moj dom. Nešto me vuče natrag, a imam ugovor do ljeta 2015. godine. Vidjet ćemo kako će sve završiti", poručio je.

Vukojević je usput prokomentirao i šanse hrvatske reprezentacije za plasman na Svjetsko prvenstvo: "Hrvatska je trenutačno poravnata s Belgijom na prvom mjestu skupine i ima odlične šanse za plasman u Brazil. Moj glavni cilj je biti među putnicima za Svjetsko prvenstvo, kvalificira li se Hrvatska, a da bih taj cilj realizirao trebaju mi kontinuirani nastupi za klub."

"Odlazak u Brazil s Hrvatskom moja je velika ambicija, a na klupskom planu želim još neko vrijeme igrati na visokom nivou", zaključio je Vukojević.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nido15.05.2013. u 23:30
    Eto Ogi kad 2015. istekne ugovor u Dynamu, vrati se i potpisi za Dinamo i zavrsi karijeru u Zagrebu :-D bilo bi fino :-)))
    nido