Nogomet

Tudor: "Pokazali smo da smo bolji od Lokomotive, u Zagrebu želimo ponoviti igru iz prethodnih utakmica"

Igor Šestak • srijeda, 15.05.2013.
Tudor: "Pokazali smo da smo bolji od Lokomotive, u Zagrebu želimo ponoviti igru iz prethodnih utakmica"
Foto: Duje Bonačić

Hajduk je u posljednjih tjedan dana odigrao dvije utakmice protiv Lokomotive, a za tjedan dana očekuje ga još jedna - uzvratna utakmica finala Kupa u kojoj će braniti prednost 2:1. Igor Tudor, novi trener momčadi s Poljuda, zadovoljan je igrom svojih igrača u prethodnim utakmicama i priželjkuje ponavljanje te igre na stadionu u Maksimiru. Progovorio je i o budućnosti Hajduka, koja će po njegovom mišljenju u velikoj mjeri ovisiti o razvoju ljetnog prijelaznog roka.

Igor Tudor odradio je prve tri utakmice na klupi Hajduka. Nakon slabog izdanja i poraza od Splita u debiju, Tudorova je momčad u prvoj utakmici finala Kupa pobijedila Lokomotivu 2:1, a onda u MAXtv Prvoj ligi s istim suparnikom odigrala bez golova.

Novi trener Hajduka nevoljko se vraća na svoj debi u Parku mladeži: "Ne bih se previše vraćao na tu utakmicu. Bila je to velika škola za mene i može se reći da sam brzo odrastao. Problem je bio u nepoznavanju momčadi i njenog fizičkog stanja. Neki igrači nisu mogli pratiti novi sustav koji je nešto zahtjevniji u pogledu taktike i fizike."

"Nakon te utakmice promijenio sam pristup i momčad je to brzo prihvatila. Ostavio sam tu formaciju za neka buduća vremena. Zaboravimo Split, za pravu sliku treba analizirati utakmice protiv Lokomotive", istaknuo je Tudor u razgovoru za Sportske novosti.

Smatra da za učinjeno protiv Lokomotive zaslužuje visoku ocjenu: "Igrali smo protiv Lokomotive, momčadi koja je druga na tablici i koja je trenutačno najbolja u Hrvatskoj nakon Dinama, a bili smo bolji u obje utakmice. Zaustavili smo njihov napad. Imali su jednu priliku u dvije utakmice, a i tu smo im priliku mi omogućili. U Kupu smo imali toliko šansi da smo trebali dati barem tri pogotka, a u Prvenstvu smo imali zicer Maglice i kazneni udarac Vukovića. Bili smo bolji po igri i po rezultatu."

Splićanima slijedi domaća utakmica protiv Osijeka, a onda uzvratna utakmica finala Kupa na stadionu u Maksimiru. "Igrači su mi pokazali koliko mogu i idemo u Zagreb ponoviti igru iz prethodnih utakmica. Uspijemo li, ne trebamo strahovati za rezultat. Igrom smo pokazali da smo bolji i to je moje zadovoljstvo, makar rezultat često ovisi i o sreći", smatra Tudor.

Kad je budućnost u pitanju, mladi trener je svjestan da je ona neizvjesna: "Kako će Hajduk izgledati iduće sezone ovisi o kadru kojim će raspolagati. Prodamo li tri ili četiri igrača, realno je da će Hajduk biti slabiji. S druge strane, teško je nekoga dovesti kad plaće kasne pet mjeseci."

Najavljuje da bi u novoj sezoni mogao forsirati sustav igre 3-4-3: "To je sustav koji donosi najveće prednosti, pogotovo u napadu, ali momčad mora biti u odličnoj formi. Budućnost nogometa je s tri igrača u posljednjoj liniji, ali treneru je nemoguće slagati idealan sustav ako nema igrače kojima on odgovara."

Tudor realno gleda na Hajdukove šanse da se u idućoj sezoni uključi u utrku za naslov prvaka: "Lijepo je reći da će se Hajduk boriti za titulu, ali to ne ide preko noći. Križanac je otišao u Split, a ne u Hajduk. To je odličan pokazatelj aktualnog odnosa snaga."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.05.2013. u 07:56
    Mislim da navijača Lokosa ima više nego što se misli. Igraju tehnički lijep nogomet, jedino za njih i Dinamo se isplati platiti kartu, i za Rijeku kad želi igrati. O Hajduku nema smisla trošiti riječi, na kakve je grane taj klub (nažalost) spao...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.05.2013. u 23:54
    bilo bi mi draže da lokosi uzmu kup,više su zaslužili.ne žale se na suce,ko ovi blitvari
    Obrisan korisnik