Rukomet

Matulić: "Našičani nisu odigrali pretjerano loše, ali nismo im dali da se razmašu"

Zvonka Keliš • četvrtak, 16.05.2013.
Matulić: "Našičani nisu odigrali pretjerano loše, ali nismo im dali da se razmašu"
Foto: Davor Sajko

Hrvatski prvak i u šestom je kolu domaćeg prvenstva pokazao svoju nadmoć te se novim uvjerljivim slavljem nad Nexeom samo dodatno približio novom naslovu. Zadovoljni su stoga bili i igrači CO Zagreba pa samim time i njihov trener, a među najboljima su se ovoga puta našli i Matulić i Mandalinić koji su nakon susreta imali samo riječi hvale za svoju ekipu.

Mandalinić: "Pokazao sam da nisam isključivo šuter"

Vrlo dobar bio je u dvoboju s Nexeom i Stipe Mandalinić koji je bio itekako zadovoljan samom predstavom Zagrebaša na terenu, ali i svojom izvedbom: "Ušli smo u utakmicu spremni i odlučni da pobijedimo. Želja nam se ostvarila i mislim da smo svima pokazali da smo prava klapa i da dišemo kao jedan. Igrači Nexea jako dobro znaju da ja volim šutirati, tako da su čitavo vrijeme izlazili na mene i zapravo mi olakšali posao. Meni naprosto nije preostalo drugo nego navući čovjeka na sebe i dati loptu prvom slobodnom igraču. Drago mi je da sam pokazao da nisam isključivo šuter."

Momčad CO Zagreba ponovno je pokazala što sve zna i umije te je predvođena kako svojim iskusnim igračima tako i mladim snagama nadasve uvjerljivo stigla do nove prvenstvene pobjede. Našički Nexe pao je po peti puta ove sezone te je u potpunosti nadigran od strane hrvatskog prvaka koji uvjerljivo korača k novom naslovu. Našičanima, pak, preostaje borba za drugu poziciju u kojoj protiv preostalih svojih suparnika svakako moraju prikazati bolju igru.

Među najboljima se na parketu Kutiju šibica ponovno našao Jerko Matulić koji je os susretu kazao: "Ne samo da smo se nadali, već smo i znali da imamo tu kvalitetu. Priznajem da rezultat djeluje nerealno, ali svatko tko je gledao utakmicu vidio je koliko smo sebe ostavili na parketu."

"Zadovoljan sam svojim nastupom, ali podatak da smo Batinović i ja kao krilni igrači zabili veliki broj pogodaka samo je plod fantastične obrane", nadodalo je Zagrebovo krilo.

"Dosta smo radili s Mandalinićem, on naporno trenira u zadnje vrijeme i mislim da smo na pravom putu da uklonimo neke nedostatke koje je pokazivao kroz sezonu. Danas se vidjelo da sudjeluje u igri, da vidi i pivota i krilo, proigravao je i asistirao, a uz sve to uvijek ima top u ruci. Čak sam mu danas prigovorio da je trebao još više šutirati jer bilo je par situacija kada se trebao još više osloboditi i pucati. Stipe je velika perspektiva i igra sve bolje", kazao je trener Zagrebaša, Boris Dvoršek.

Budući da je za trenera Borisa Dvoršeka ogled s Nexeom bila najbolja predstava njegovih momaka otkako je on trener, vrijeme je bilo da i isti ti momci kažu riječ, dvije na tu temu: "Mislim da je naša najbolja utakmica, ipak, bila ona u Skoplju u finalu regionalne SEHA lige protiv Vardara. Igrati u toj atmosferi, pred onakvim navijačima i na koncu slaviti je zaista nevjerojatan uspjeh", kazao je Matulić te dodao: "Međutim, pobjeda nad Nexeom naša je druga najbolja utakmica ove sezone."

Na koncu se igrač CO Zagreba još jednom osvrnuo na Zagrebova suparnika i njegovu igru u srijedu: "Neašičani su dobra ekipa i mišljenja sam da nisu odigrali posebno loše, ali mi im jednostavno nismo dali da se razmašu."

"Trener je inzistirao da svi igrači, bez obzira u kojem trenutku ulazili u igru i koliko vremena provodili na parketu, pokušaju održati tempo igre. Vidjeli ste da smo mi od prve do zadnje minute igrali u petoj brzini i stoga Našičani nisu imali nikakve šanse", zaključio je Matulić.

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.05.2013. u 18:27
    dokaz kakve su razlike u kvaliteti između klubova
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.05.2013. u 15:34
    Eh da se repke ostavi možda bi i ušli u pokoje finale i uzeli koje zlato :D sreća je njegova što ga Gobac štiti, jer da njema njega nebi Goluža mogao niti u Buzetu biti trener.
    Obrisan korisnik