Tenis

Protivnice Williams i Šarapove skupljale gemove, Janković iznenadila petu na svijetu

Tea Lokas • četvrtak, 16.05.2013.
Protivnice Williams i Šarapove skupljale gemove, Janković iznenadila petu na svijetu
Foto: EPA

Sva četvrtfinalna mjesta glavnog ždrijeba WTA turnira nagradnog fonda preko dva milijuna dolara u Rimu popunjena su nakon današnjeg dana. Najveći šok u osmini finala pretrpjela je peta nositeljica Na Li, koja je nakon maratonskog meča poražena od jedne od bivših pobjednica ovog turnira...

Jelena Janković postala je vijest dana, unatoč glatkim pobjedama Serene Williams i Marije Šarapove. U meču koji je trajao dva sata i 39 minuta svladala je Kineskinju Li te osigurala dvoboj četvrtfinala s Rumunjkom Halep. Inače dvostruka pobjednica Rima (2007. i 2008.), Srpkinja se othrvala napadima kineskog broja pet na svijetu te slavila rezultatom 7:6, 7:5.

"Mislim da nisam igrala loše danas, to je jednostavno bio dug i težak meč između mene i JJ. Mnogo sam toga pokušavala na terenu, pokoji put bi uspjelo, nekad i ne - ali još uvijek sam sretna zbog tih pokušaja. Imam još posla", rekla je poražena favoritkinja nakon što se oprostila od turnira u osmini finala.

Janković će se u sljedećoj fazi natjecanja morati suprotstaviti Simoni Halep, rumunjskoj kvalifikantici koja je na putu do svog današnjeg slavlja nad 13. nositeljicom Robertom Vinci eliminirala i četvrtopostavljenu Radwansku. Domaća predstavnica Vinci arhivirana je rezultatom 6:4, 6:2.

Rutinske pobjede upisale su Serena Williams i Marija Šarapova. Amerikanka je Cibulkovoj prepustila tek jedan gem u cijelom susretu, dok je Ruskinja bila tek nešto "slabija" zabilježivši rezultat 6:2, 6:1 protiv Serenine sunarodnjakinje Stephens.

Suarez Navarro odmjerit će snage s Williams nakon što je bila bolja od lucky loser igračice Dominguez Lino, a Šarapova će za protivnicu dobiti Saru Errani kojoj je Kiriljenko predala meč kod rezultata 6:3, 2:0.

Posljednji četvrtfinalni par tvorit će kombinacija Azarenka - Stosur. Treća tenisačica svijeta također je skraćenim putem ostvarila plasman u četvrtfinale, no Australka je imala pune ruke posla protiv Čehinje Kvitove (7:5, 2:6, 6:1).

Od hrvatskih je predstavnica u parovima uspješna bila Lučić-Baroni u drugom kolu, dok je u četvrtini finala izgubila Petra Martić.

WTA Rim, treće kolo:
S. Williams (SAD, 1) - Cibulkova (Slovačka, 14) 6:0, 6:1
Suarez Navarro (Španjolska) - Dominguez Lino (Španjolska, LL) 6:2, 6:3
Halep (Rumunjska) - Vinci (Italija, 13) 6:4, 6:2
Janković (Srbija) - Li (Kina, 5) 7:6(2), 7:5
Stosur (Australija, 9) - Kvitova (Češka, 8) 7:5, 2:6, 6:1
Azarenka (Bjelorusija, 3) - Morita (Japan) 6:1, 2:0 predaja
Errani (Italija 7) - Kiriljenko (Rusija, 12) 6:3, 2:0 predaja
Šarapova (Rusija, 2) - Stephens (SAD, 16) 6:2, 6:1

Parovi, četvrtfinale:
Kudrjavceva/Rodionova (Rusija/Australija) - Hlavačkova/Martić (Slovačka/Hrvatska) 6:3, 6:1

Parovi, drugo kolo:
Janković/Lučić-Baroni (Srbija/Hrvatska, WC) - Groenefeld/Peschke (Njemačka/Slovačka, 7) 1:6, 6:3, 12-10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac17.05.2013. u 19:52
    opet bude Serena slavila..
    teniosac