Košarka

Odlična obrambena igračica Lisa Karčić postala nova članica Novog Zagreba

Sportnet • petak, 17.05.2013.
Odlična obrambena igračica Lisa Karčić postala nova članica Novog Zagreba
Foto: Martina Japundžić

Članica hrvatske ženske košarkaške olimpijske reprezentacije i jedna od najzaslužnijih za povijesno peto mjesto na Eurobasketu 2011 u Poljskoj, Lisa Karčić, nova je igračica ŽKK Novi Zagreb.

Lisa Karčić ima hrvatsko i američko državljanstvo, a prošle je sezone nastupala za španjolski Hondarribia-Irun te je proglašena za najbolju obrambenu igračicu u Španjolskoj.

"Kuća se gradi od temelja, a temelj košarkaške ekipa od obrane. Lisa je u reprezentaciji, a i u svojim klubovima bila jedna od najboljih obrambenih igračica. Lisa je veliki i pošteni radnik i sigurno će nam pomoći da ove sezone napravimo dodatni iskorak, posebno u Europi. Može igrati na pozicijama tri i četiri i siguran sam da se niti jedna igračica pored nje neće naigrati. Sretni smo što ćemo je imati u rosteru", rekao je trener kluba Vladimir Ivanković.

"Jako sam sretna zbog pružene prilike i uzbuđena sam zbog nove sezone u Hrvatskoj", kratko je prokomentirala nova Lupica.

Novi potpisi za Novi Zagreb očekuju se uskoro. Podsjetimo, trenutačni roster Lupica obuhvaća Ivu Ciglar, Inju Butinu, Lanu Pačkovski, Antoniju Jurić, Evu Komplet, Moniku Bosilj, Lisu Karčić i Lucile Pascua. Tu su još mlade igračice Dojkić, Stojsavljević, Mijatović i Kukolja, a moguće je priključenje i najboljih klupskih juniorki.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKLOstale lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.05.2013. u 16:39
    očito da je klub stabilan i da ima visoke ambicije
    Obrisan korisnik