Nogomet

Rusija boljim izvođenjem jedanaesteraca postala U17 prvak Europe

Josip Piršljin • petak, 17.05.2013.
Rusija boljim izvođenjem jedanaesteraca postala U17 prvak Europe

Nogometaši Rusije do 17 godina postali su novi prvaci Europe. U finalu kontinentalnog prvenstva koje se održalo u Slovačkoj pobijedili su vršnjake iz Italije nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

U slovačkoj Žilini na stadionu istoimenog kluba odigrano je finale Europskog prvenstva za nogometaše do 17 godina. Nakon 80 minuta (igra se dva puta po 40 minuta) dvoboja između Rusije i Italije rezultat je bio 0:0, te se odmah pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Bolji su s bijele točke bili Rusi i po drugi put su odnijeli naslov U17 prvaka Europe, prvi put nakon 2006. godine.

Utakmica je počela dosta nervozno s obje strane. Niti jedna momčad nije u početnih dvadesetak minuta uspjela ozbiljnije ugroziti suparnička vrata, a viđen je i veliki broj pogrešaka. Sredinom prvog dijela Italija je preuzela inicijativu i počela igrati opasnije po gol Mitrjuškina. Rusi su se zbili u svoju polovicu i teško su dolazili pred protivnički šesnaesterac.

Italija je bila bolja u prvom poluvremenu i nogometaši koje vodi Daniele Zoratto mogu žaliti što nisu iskoristili barem jednu od nekoliko dobrih prilika. Rusija se, s druge strane, koncentrirala na obranu i pokušavala iz brzih kontranapada.

Slična igra ponovila se i u nastavku susreta, no Rusi su ipak bili nešto konkretniji. Dobre je pokušaje imao Buranov, no na mjestu je bio Scuffet. U 80 minuta ipak nije bilo pogodaka, te se po pravilima turnira odmah pristupilo izvođenju udaraca s 11 metara.

Talijanski reprezentativci su imali prvi udarac, ali Di Molfettin pokušaj zaustavio je Mitrjuškin i prednost je došla u ruke Rusa. Ipak, rezultat se izjednačio nakon što je Gasilin promašio, a tek u sedmoj seriji pobjednik je odlučen. Talijanu Palazziju Mitrjuškin je obranio, a gol vrijedan europskog zlata postigao je Makarov.

Europsko prvenstvo U17, finale:
Rusija - Italija 0:0 (5:4 jedanaesterci)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.05.2013. u 06:54
    Imat ce nasi klinci priliku naplatit sve s kamatom samo ako budu imali srca, zelje i volje.. Tuzno je vidit kad se vec tako mladi decki stede i nesto kalkuliraju, glumataju.. Vjerovatno za to nebi trebalo njih ni krivit vec trenere u klubovima, reprezentaciji i naravno najvece zlo na kraju... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.05.2013. u 01:41
    mamicu vam lopovsku...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.05.2013. u 23:34
    katastrofalan anti nogomet cijeli turnir. gledao sam većinu tekmi i mogu reći da sam u svakom slučaju razočaran. ugl talijani danas puno bolji, ali im se vratilo ono kalkuliranje na kraju skupine! da su išli normalno i tad pobjediti možda im danas sreća ne bi okrenula leđa. ova druga skupina gdje... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.05.2013. u 22:36
    Pa bio je Brazil 1982 bez konkurencija najbolja reprezentacija svijeta,pa znamo kako su prošli na tom SP!Česi i Nizozemci su 1000% uz Francuze bili najbolje reprezentacije Europe,pa oboji nisi otišli na SP 2002.Gledajmo mi sebe i svoje posla i igru,jer sami smo si za 99% i zaslužni i krivi!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.05.2013. u 22:04
    ovakav rasplet samo još više govori u prilog koliko jaku budućnost imamo. jer dvoje koji su prošli iz naše skupine igraju u finalu a mi smo bili bolji od oboje. ako ništa drugo nismo niti izgubili niti dobili gola od njih. tako da ne treba previše žaliti za ispadanjem iako kad vidimo da smo mi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik