Tenis

Williams za manje od sat vremena, Šarapova predala zbog bolesti

Branimir Korać • subota, 18.05.2013.
Williams za manje od sat vremena, Šarapova predala zbog bolesti
Foto: EPA

Tri nositeljica i kvalifikantica čine polufinalno društvo na WTA turniru u Rimu. Neočekivana polufinalistica je Simona Halep koja je porazila Jelenu Janković, prva nositeljica Serena Williams svladala je lakoćom Carlu Suarez Navarro, a dalje su prošle i Sara Errani i Viktoria Azarenka...

Prva nositeljica Rima Serena Williams nije imala nikakvih problema u četvrtfinalu. Igrala je protiv Španjolke Carle Suarez Navarro i glatko slavila za manje od sat vremena igre. Williams je u cijelom meču izgubila tek dva gema i to oba u prvom setu sok je u drugom setu posve nadigrala Španjolku ispustivši tek devet poena. Ovo je za Serenu rekordna 22. pobjeda u nizu, međutim daleko je od postavljanja rekorda u svijetu ženskog tenisa koji drži Martina Navratilova sa 74 pobjede u nizu 1984. godine.

"Tijekom ove serije sam igrala jako konstantno i da pokucam u drvo, bila sam posve zdrava. Ustvari, nikad se nisam osjećala bolje", rekla je Williams.

Kraj za Lučić-Baroni u paru

Mirjana Lučić-Baroni upisala je poraz u konkurenciji parova s Jelenom Janković. Druge nositeljice Nadia Petrova i Katarina Srebotnik jednostavno su bile prejake i ispustile su tek tri gema na putu do polufinala.

Serena će u polufinalu igrati protiv ugodnog iznenađenja turnira u Rimu Simone Halep. Rumunjka je do polufinala došla iz kvalifikacija, odigrala je jako dobar turnir, a u četvrtfinalu je pokazala veliku borbenost spasivši i dvije meč lopte protiv Jelene Janković. Janković je u trećem setu imala 3:0, no Halep se vratila, zatim je servirala za meč i imala dvije lopte, Rumunjka se i tu izvukla i u konačnici je iskoristila break loptu koja ju je odvela do pobjede.

"Nakon prvog seta potpuno sam promijenila taktiku jer sam znala da nemam što izgubiti. Na kraju je imala puno prilika za pobjedu, međutim vjerovala sam u sebe i pokušavala uživati u igri", rekla je Halep.

Maria Šarapova nije izašla na teren protiv Sare Errani. Šarapova je osjetila simptome bolesti i bila je prisiljena predati meč bez borbe.

"Žao mi je što sam morala otkazati nastup. Nisam se dovoljno oporavila nakon što sam bila bolesna prošli tjedan i ponovno me večer ranije bolest svladala. Ovo mi je jedan od najdražih turnira u kalendaru i jedva čekam povratak dogodine", oglasila se Ruskinja.

Iako je Samantha Stosur imala razdoblje odlične igre kada je uzela čak sedam gemova zaredom protiv Viktorije Azarenke, nije uspjela izbaciti treću igračicu svijeta. U meču punom uspona i padova za obje igračice, Azarenka je na kraju odradila dosta bolje treći set i upisala je vrijednu pobjedu nakon dva sata igre.

WTA Rim, četvrtfinale:
Serena Williams (SAD, 1) - Carla Suarez Navarro (Španjolska) 6:2, 6:0
Simona Halep (Rumunjska, Q) - Jelena Janković (Srbija) 4:6, 6:0, 7:5
Sara Errani (Italija, 7) - Maria Šarapova (Rusija, 2) predaja Šarapova
Viktoria Azarenka (Bjelorusija, 3) - Samantha Stosur (Australija, 9) 6:4, 1:6, 6:3

WTA Rim, četvrtfinale parova:
Su-Wei Hsieh/Shuai Peng (Kineski Tajpeh/Kina) - Dominika Cibulkova/Monica Niculescu (Slovačka/Rumunjska) 6:4, 6:4
Nadia Petrova/Katarina Srebotnik (Rusija/Slovenija, 2) - Jelena Janković/Mirjana Lučić-Baroni (Srbija/Hrvatska) 6:2, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!