Nogomet

Video: Vrdoljak doveo Legiju nadomak naslova prvaka Poljske pogotkom u derbiju protiv Lecha

Branimir Korać • subota, 18.05.2013.
Video: Vrdoljak doveo Legiju nadomak naslova prvaka Poljske pogotkom u derbiju protiv Lecha
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U 27. kolu poljskog prvenstva susreli su se u Varšavi Legia i poznanski Lech, a tijesnu pobjedu odnijela je Legia. Tri vrijedna boda u borbi za naslov prvaka Legiji je donio Ivica Vrdoljak...

Vrlo važan dvoboj u borbi za naslov prvaka Poljske odigran je u Varšavi gdje je lako moguće riješeno prvenstvo. Legia je ugostila u 27. kolu Lech iz Poznana, slavila je s minimalnih 1:0 i tako povisila prednost nad drugoplasiranim Lechom na pet bodova razlike.

Vrdoljak je upravo produžio ugovor s Legijom gdje ima sjajan status i jedan je od najboljih igrača poljske lige na svojoj poziciji, a novi razlog za zadovoljstvo je pogodak u susretu protiv Lecha.

Sve do 84. minute nije bilo pogodaka, a onda je dosuđen kazneni udarac za domaćina.

"Mislim da je bio Dvališvili zadužen za izvođenje, ali me je pitao želim li ja pucati. Rekao sam kako osjećam bol u nozi, ali on i Radović su me ponovno pitali i uzeo sam loptu", govorio je kasnije za Canal+ Vrdoljak.

Vrdoljak je svjestan važnosti ovog kaznenog udarca za njegovu momčad.

"Bio je to težak kazneni udarac jer smo znali koliko je odgovornosti u njemu i koliku ćemo prednost imati ako ga realiziramo. U Poznanu sam imao krasnu priliku koju nisam iskoristio i sada sam uistinu želio taj pogodak. Naša prednost je velika, ali imamo još tri kola i ništa nije odlučeno. Moramo se boriti do kraja, imamo jednu ruku na trofeju i nadam se da ćemo uzeti naslov", dodao je Vrdoljak.

Hrvatski internacionalac odradio je svih 90 minuta.

Poljsko prvenstvo, 27. kolo:
Legia - Lech 1:0

Poredak:
1. Legia 62
2. Lech 57
3. Piast 44
4. Slask 43
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis20.05.2013. u 16:33
    a reprezentacija, je li materijal? moglo bi se i njega zvati na koju prijateljsku.
    cameosis
  • Obrisan korisnik18.05.2013. u 22:00
    Bravo Ivice, Dinamovcima pamte tvoju srčanost, pošten pristup i brojne dobre partije. Osobno, posebno drag igrač nakon što je još jači izišao iz gadne obiteljske tragedije. Samo naprijed !!!
    Obrisan korisnik