Automoto

Marquez tri stotinke sekunde brži od Lorenza za prvu startnu poziciju u Le Mansu

Igor Šestak • subota, 18.05.2013.
Marquez tri stotinke sekunde brži od Lorenza za prvu startnu poziciju u Le Mansu
Foto: EPA

Na stazi Le Mans u subotu su održane kvalifikacije za Veliku nagradu Francuske, četvrtu utrku Svjetskog prvenstva u motociklizmu. Najbolje vrijeme postavio je Marc Marquez na Hondi, vodeći motociklist u ukupnom poretku, i u nedjeljnu utrku će krenuti s prve startne pozicije. Samo tri stotinke sporiji bio je aktualni svjetski prvak Jorge Lorenzo na Yamahi, a veliko iznenađenje priredio je Andrea Dovizioso na Ducatiju plasmanom na treće mjesto.

Marc Marquez, 20-godišnji motociklist Honde i vodeći u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva, startat će s prve startne pozicije na nedjeljnoj utrci za Veliku nagradu Francuske. U subotnjim kvalifikacijama krug stazom Le Mans prošao je u vremenu 1:33,187 i osigurao svoj drugi pole position u najjačoj klasi Svjetskog prvenstva.

Drugu startnu poziciju osigurao je Jorge Lorenzo na Yamahi, a za Marquezom je zaostao samo tri stotinke sekunde. Prilično iznenađujuće, vodećem u ukupnom poretku i aktualnom svjetskom prvaku u prvom se startnom redu pridružio Andrea Dovizioso na Ducatiju. Njegov najbrži krug bio je četiri desetinke sporiji od najbržeg, a donio je talijanskoj momčadi daleko najbolji rezultat ove sezone.

Četvrti će startati Cal Crutchlow iz momčadi Tech 3 Yamaha. Britanac je na posljednjem slobodnom treningu doživio težak pad, no oporavio se i odradio vrlo dobre kvalifikacije. U drugom startnom redu pridružit će mu se Stefan Bradl iz momčadi LCR Honda i Dani Pedrosa koji je zbog pada završio tako nisko u poretku.

Iz trećeg startnog reda u utrku će krenuti Alvaro Bautista (Gresini Honda), Valentino Rossi koji je uspio izboriti tek razočaravajuću osmu poziciju te Bradley Smith, drugi član momčadi Tech 3 Yamaha.

krug najbržih deset zaključio je Ducatijev Nicky Hayden, koji je ostvario daleko slabiji rezultat od momčadskog kolege, a iza njega su ostali članovi momčadi Aspar Aleix Espargaro i domaći predstavnik Randy De Puniet. Od poznatijih motociklista u prvom krugu kvalifikacija zapeli su Andrea Iannone i Hector Barbera.

Start nedjeljne utrke u klasi MotoGP zakazan je za nedjelju u 14 sati.

MotoGP, Velika nagrada Francuske, Le Mans, rezultati kvalifikacija:
1. Marc Marquez (ŠPA/Honda) 1:33,187 min
2. Jorge Lorenzo (ŠPA/Yamaha) +0,030
3. Andrea Dovizioso (ITA/Ducati) +0,416
4. Cal Crutchlow (VBR/Yamaha) +0,422
5. Stefan Bradl (NJE/Honda) +0,447
6. Dani Pedrosa (ŠPA/Honda) +0,452
7. Alvaro Bautista (ŠPA/Honda) +0,797
8. Valentino Rossi (ITA/Yamaha) +0,822
9. Bradley Smith (VBR/Yamaha) +1,035
10. Nicky Hayden (SAD/Ducati) +1,055

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!