Tenis

Nitko niti blizu, dominacija Serene Williams se nastavlja

Branimir Korać • nedjelja, 19.05.2013.
Nitko niti blizu, dominacija Serene Williams se nastavlja
Foto: EPA

Serena Williams je u vrhunskoj formi, a to u današnjem tenisu znači da joj malo tko može stvoriti probleme. U Rimu je osvojila turnir, drugi uzastopni na zemljanoj podlozi i poslala poruku uoči Roland Garrosa da je spremna za naslov u Parizu...

Tamo gdje je krenula u Miamiju, Serena Williams je nastavila i na zemljanoj podlozi. Prvo je osvojila Charleston, a zatim je na klasičnoj zemlji slavila i Madridu i Rimu.

Iako u karijeri ima najslabije rezultate na zemljanoj podlozi, Williams je u Madridu i Parizu dokazala i sebi i drugima da može itekako dobro igrati i na zemlji. Do novog naslova je došla uvjerljivim nastupom u finalu Rima protiv Viktorije Azarenke.

Azarenka nije imala nikakvo rješenje za Serenu koja je glatko slavila sa 6:1, 6:3.

Od samog početka meča bilo je jasno da će to biti prilično jednostran dvoboj. Williams je odmah napravila dupli break i povela s 3:0 te naznačila kakav će ovo biti dvoboj.

Do kraja prvog seta nije bilo nikakvih promjena, Williams je lakoćom kontrolirala situaciju na terenu i sa 6:1 je glatko uzela set.

U drugom setu je Serena do ključnog breaka došla u završnici kada je Azarenka napravila dvostruku servis pogrešku i Williams je time povela s 5:3.

Završilo je 6:1, 6:3 za Amerikanku koja je imala 41 winner dok je Azarenka bila znatno slabija s tek 12 winnera.

"Vjerovali ili ne, ja volim igrati na zemljanoj podlozi i smatram da mi ona odgovara. Možda rezultati to ne pokazuju, ali tako je. Protiv Azarenke sam uživala, odigrala dobar meč i mislim da u odličnoj formi čekam Pariz."

WTA Rim, finale:
Serena Williams (SAD, 1) - Viktoria Azarenka (Bjelorusija 3) 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.05.2013. u 18:53
    Pa ona je rođena nabrijana...
    Obrisan korisnik
  • teniosac19.05.2013. u 18:10
    ako bude nabrijana,niko ju neće zaustaviti u Parizu
    teniosac