Nogomet

Video: Porto gostujućom pobjedom osvojio 27. naslov prvaka Portugala

Ivan Dominik • ponedjeljak, 20.05.2013.
Video: Porto gostujućom pobjedom osvojio 27. naslov prvaka Portugala
Foto: EPA

Porto je novi prvak Portugala. Momčad Vitora Pereire osigurala je i 27. titulu prvaka svoje zemlje, nakon što je u posljednjem kolu prvenstva slavila u gostima kod Pacos Ferreire, a pobjedu od 2:0 ekipi iz istoimenog portugalskog grada donijeli su Lucho Gonzalez i Jackson Martinez...

Nakon kompletiranog 30. kola portugalskog prvenstva, ta je nogometno izuzetno jaka i relevantna zemlja dobila svog novog prvaka. A to je Porto, koji je prvakom Portugala postao 27. put u svojoj povijesti.

U posljednjem, 30. kolu Primeire Porto je na gostovanju nadigrao Pacos Ferreiru rezultatom 2:0 i budući da mu je trobod treba za osiguranje titule, osvojio je novi naslov prvaka svoje države.

Trijumf momčadi Vitora Pereire donijeli su Argentinac Lucho Gonzalez i Jackson Martinez. Lucho je doveo goste u vodstvo iz penala u 23. minuti, dok je Martinez potvrdio pobjedu drugim zgoditkom susreta u 52. minuti.

Porto je naslov prvaka Portugala osvojio s bodom prednosti (78:77) ispred Benfice, koja je pak bila u igri do posljednjeg kola, no, iako je u njemu slavila protiv pretposljednjeg Moreirensea 3:1, koban je za nju bio upravo nedavni dramatični poraz od Porta kojim je izgubila borbu za titulu. Pacos Ferreira osvojila je treće mjesto lige unatoč glatkom porazu od novih aktualnih prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.05.2013. u 02:26
    čovjek je iz Makedonije, nemoj ga sad cimat zbog toga ;) Stvarno je James odglumio za penal, ali čestitke Portu, volim taj klub Nego tko je igrao PES i ikada slušao portugalske komentatore, čini mi se da je na snimci Luis Freitas Lobo hehe
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.05.2013. u 12:05
    cestitke Portu ;)
    Obrisan korisnik
  • Showballs20.05.2013. u 09:04
    R.I.P. pravopis...
    Showballs
  • Obrisan korisnik20.05.2013. u 02:05
    ni penal nisto nemase....se forsiraat istite pa istite timovi, ekipi
    Obrisan korisnik