Košarka

Tabak: "Repeša je sjajan trener i vrijedan je čekanja. Zaslužuje reprezentaciju"

Branimir Korać • ponedjeljak, 20.05.2013.
Tabak: "Repeša je sjajan trener i vrijedan je čekanja. Zaslužuje reprezentaciju"
Foto: EPA

Završen je regularni dio španjolske košarkaške sezone i vrlo brzo će biti jasno hoće li Jasmin Repeša produžiti ugovor s Unicajom, odnosno hoće li voditi hrvatsku reprezentaciju. Žan Tabak je uvjeren da Repešu vrijedi i treba čekati...

Novo trenersko ime na europskoj košarkaškoj sceni je Žan Tabak. Ove sezone je napravio strelovit uspon, preuzeo je momčad iz Vitorije s kojom je igrao četvrtfinale Eurolige te španjolsku sezonu nakon 34 kola završio na drugoj poziciji.

Jednom u budućnosti će se zasigurno i njegovo ime spominjati u kontekstu reprezentacije, a Tabak smatra kako niti u ovoj poziciji nema potrebe za panikom po pitanju izbornika.

"U Savezu smatraju da je Repeša najbolje rješenje i vrijedi ga čekati. On je sjajan trener i definitivno zaslužuje vođenje reprezentacije. Vjerujte da u ovom trenutku niti igrači nemaju vremena previše o tome razmišljati jer traje doigravanje i svi se bore za trofeje", istaknuo je Tabak za Sportske novosti.

Tabak je i sam iznenađen kako je brzo dobio priliku voditi jednu euroligašku momčad.

"Nisu me zanimale priče zbog čega sam doveden, ali sam i sam bio iznenađen što sam na početku trenerske karijere dobio momčad poput Laborala. Mislio sam da ću trebati više vremena da dođem do te razine."

Iza Tabaka je odlična sezona, priznanja za trenera mjeseca, ali on stoji čvrsto na zemlji.

"To je svakako lijepo priznanje, ali sam svjestan da se jednostavno neke stvari poklope. Dogode se tri ili četiri lagane utakmice i eto nagrade. Važna je igra, nekad sam zadovoljniji u porazu nego u pobjedi. Lijepo je brojati pobjede, no to čine navijači, novinari, čelnici klubova, ja idem dan po dan:"

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.05.2013. u 08:25
    Upravo tako. Nema love u repki. Može se skrenut pažnja na sebe ako dođe odličan rezultat. Svi ozbiljni klubovi u Europi znaju kakav je trener Repeša jer je već 20 godina prisutan. Ja sam fan Perasa i mislim da njegovo vreme dolazi (za repku). A nakon njega možda i za Tabaka. Tabaku i Perasu se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.05.2013. u 17:33
    Ma šta ti je! Pa ni Repeša niti Tabak ne žive od reprezentacije. Zadnjih nekoliko godina Repeša volontira na mjestu izbornika tj. ne uzima ni kune od HKS-a. Za Tabaka vjerojatno vrijedi isto, tj. da je i plaćen to ne bi bile pare od kojih mu ovisi stil života. Druga je stvar u rukometu i vaterpolu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.05.2013. u 17:28
    Jasno je da Repeša zaslužuje reprezentaciju. PITANJE JE ZASLUŽUJE LI REPREZENTACIJA REPEŠU !!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.05.2013. u 13:37
    Tabak je možda budućnost, Repeša je sadašnjost.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.05.2013. u 13:36
    Nova izvedba predstave 'lud, zbunjen, normalan', opet u režiji HKS-a :)
    Obrisan korisnik