Rukomet

Duvnjak uči Nijemce igrati, Štrlek sudjelovao u gaženju Wisle

Sportnet • utorak, 21.05.2013.
Duvnjak uči Nijemce igrati, Štrlek sudjelovao u gaženju Wisle
Foto: Davor Sajko

Još jedan zanimljiv rukometni tjedan je za hrvatskim rukometašima na radu u inozemstvu, ali i kod kuće. I dok se u nekim zemljama novi prvak još ne zna, u Hrvatskoj je on već odlučen te Zagrebu treba čestitati na tituli, koja je potvrđena u sedmom kolu.

Pripremili: Ivana Strahija, Mihaela Bradovski, Zvonka Keliš, Igor Šestak

Igrač tjedna

Domagoj Duvnjak (HSV Hamburg): Odličnu utakmicu odigrao je srednji vanjski hrvatske rukometne reprezentacije u 31. kolu Bundeslige. HSV je gostovao kod Balingena i slavio rezultatom 35:31, a Duvnjak je pobjedi doprinio sa sedam golova te sa svojim suigračima Lijewskim i Lindbergom podijelio titulu igrača utakmice. Četiri pogotka postigao je u završnih 15 minuta i pomogao svojoj momčadi u slamanju Balingenovog otpora, a tijekom 60 minuta upisao je samo jedan promašaj.

Ugodno iznenađenje

Manuel Štrlek (Kielce): Hrvatskoj koloniji u Poljskoj ide odlično, prema rezultatima prvih dviju utakmica razigravanja za prvaka. 34:27 i 36:25 su pobjede koje je Kielce upisalo protiv Wisle prije no što se spektakl preseli na gostujući parket. Manuel Štrlek je pokazao uzlaznu formu, nakon što ga jedno vrijeme nije bilo na listama strijelaca, u prvoj je utakmici zabio dva gola iz dva pokušaja, a u drugoj je bio najbolji strijelac momčadi i pogodio 7/8.

Forma u usponu

Zlatko Horvat: (CO Zagreb) CO Zagreb s dvije je pobjede i novim naslovom prvaka Hrvatske okončao protekli tjedan te je još jednom dokazao da u u domaćem prvenstvu uistinu nema pravog suparnika. Na putu prema nadasve uvjerljivoj pobjedi nad našičkim Nexeom Zagrebov kapetan svojoj je momčadi pomogao s pet pogodaka, da bi jedan manje ugradio u slavlje nad Porečom nekoliko dana kasnije.

Stipe Mandalinić: (CO Zagreb) Iza rukometaša CO Zagreba nadasve je uspješan i zanimljiv tjedan u kojemu su uspjeli obraniti naslov prvaka Hrvatske. Uistinu uvjerljivom pobjedom nad Nexeom Zagrebaši su se približili novom naslovu da bi ga potvrdili u subotu slavljem nad neugodnim Porečom. Mladi lijevi vanjski hrvatskog prvaka Našičanima je utrpao pet lopti, dok je protiv Poreča imao učinak 3/3.

Luka Stepančić (CO Zagreb): U uzlaznoj je formi i desni bek Zagreba, koji je u susretu protiv Nexea imao 5/7, no zato je veliku preciznost pokazao u utakmici kojom je Zagreb potvrdio titulu prvaka. Protiv Poreča je Stepančić naime zabio deset pogodaka iz deset pokušaja.

Na standardnoj razini

Vedran Zrnić (Gummersbach): Važan bod upisao je Gummersbach u dvoboju s Lemgom i napravio još jedan mali korak prema osiguranju prvoligaškog statusa. U prilično neefikasnoj utakmici (25:25) Zrnić je postigao četiri pogotka za svoj klub, po dva u svakom poluvremenu.

Ivano Balić: (Atletico de Madrid) U tjednu iza nas španjolski je viceprvak zaigrao u pretposljednjem kolu Lige Asobal u sklopu kojeg se za ovu sezonu oprostio od svoje publike. Na najbolji mogući način, točnije sigurnom pobjedom nad Ademar Leonom Atletico je rekao zbogom Vistalegreu. Hrvatski maestro u slavlje svoje momčadi ugradio je jedan pogodak.

Damir Bičanić (Chambéry): Nakon četiri kola pauze i oporavka od artroskopskog zahvatu na laktu Bičanić se u konkurenciju vratio u pravom trenutku. U derbiju protiv Montpelliera postigao je jedan pogodak iz tri pokušaja, a upravo je jedan pogodak razlike bio dovoljan za veliko slavlje domaćina. Chambéry je slavio s 31:30.

Petar Metličić (Montpellier): Baš kao i Bičanić i Metličić je u derbiju kola postigao jedan pogodak iz tri pokušaja, no njegovom učinku treba dodati i dva isključenja u prvom poluvremenu. Jednak učinak nekadašnji kapetan Hrvatske ostvario je i u proteklom kolu u susretu protiv PSG-a.

Josip Valčić: (CO Zagreb) Odličan je i itekako uspješan tjedan iza rukometaša novog, odnosno, starog hrvatskog prvaka. Naime, Zagrebaši su dvjema sigurnim pobjedama, nad Nexeom i Porečom, protekloga tjedna obranili svoj naslov rukometnog prvaka Hrvatske, a dokapetan i mlađi brat Valčić svojoj je momčadi pomogao s po četiri i dva pogotka.

Denis Špoljarić (Füchse Berlin): Svojim obrambenim sposobnostima pomogao je Füchseu na putu do pobjede protiv Magdeburga. Pažnju je na sebe skrenuo s nekoliko dobrih obrambenih poteza, a zaradio je i jedno isključenje na dvije minute. U napadačkim akcijama nije se istaknuo.

Željko Musa (Kielce): Kielceov pivot je u dvije utakmice doigravanja za prvaka pokazao standardnu formu, ali i dobru preciznost. U obje je utakmice imao 2/2 i tako sudjelovao u dvije pobjede protiv najljućeg protivnika, Wisle Plock. U petak se igra prva utakmica nastavka serije, no sad u Wisli.

Jakov Gojun: (Atletico de Madrid) Španjolski viceprvak proteklog je tjedna dobro trenirao sve do nedjelje kada je snage, u sklopu pretposljednjeg kola Lige Asobal odmjerio s momčadi Ademar Leona. U posljednjem ogledu u svom Vistalegreu ove sezone Atletico je svladao Ademar Leon, a uz svoje standardne obrambene zadaće hrvatski se reprezentativac ovoga puta nije uspio upisati u listu strijelaca.

Blaženko Lacković (HSV Hamburg): Vrlo dobru igru pružio je u dresu HSV-a na gostovanju kod Balingena, posebno u prvom poluvremenu. U strijelce se upisao četiri puta, a sva četiri pogotka postigao je u prvih 20 minuta utakmice. Nije imao nijedan promašaj, ali je upisao dvije izgubljene lopte. Također, skrivio je jedan sedmerac i usput zaradio isključenje na dvije minute.

Ivan Čupić (Kielce): Kad netko konstantno zabija pregršt pogodaka, onda to postane standardna forma. Stoga, iako je 6/9 i 8/11 u dvije utakmice protiv Wisle impresivno, to je Čupićev - standard.

Hrvoje Batinović: (CO Zagreb) Proteklog tjedna momčad iz glavnog hrvatskog grada i matematički je potvrdila novi naslov prvaka Hrvatske. Naime, slavljima nad našičkim Nexeom te vrlo dobrim Porečom već tri kola prije kraja pokazala je kako u Hrvatskoj i dalje nema prave konkurencije. Zagrebov krilni igrač Nexeu je zabio tri gola, a isto toliko puta se u strijelce upisao u ogledu s Porečom.

Igor Vori (HSV Hamburg): Gostujućoj pobjedi HSV-a kod Balingena doprinio je s tri pogotka i dva izborena sedmerca. Pritom je iz igre imao maksimalnu realizaciju, ali je učinak djelomično pokvario s tri izgubljene lopte.

Marino Marić (CO Zagreb): U susretu protiv Nexea, Marić je u 42 gola Zagreba ugradio svojih šest golova iz osam šuteva. Pivot Zagrebaša sudjelovao je i u potvrdi titule prvaka u pobjedi nad Porečom (33:26). Iako nije bio precizan kao posljednjih utakmica, imao je sasvim solidnih 6/10 pogodaka.

Drago Vuković (TuS N-Lübbecke): Na svom parketu Lübbecke je svladao Melsungen rezultatom 28:24, a Vuković je igrao prilično zapaženu ulogu. Postigao je četiri pogotka, ali i potrošio prilično veliki broj lopti. Dvaput su mu šuteve zaustavljali braniči Melsungena blokovima, a triput vratari svojim obranama. Ipak, pobjedi je doprinio s nekoliko asistencija za pogodak te jednim izborenim sedmercem. U fazi obrane istaknuo se dvama isključenjima.

Lovro Šprem (CO Zagreb): Lijevo krilo Zagreba u susretu protiv Nexea triput je parao mrežu iza protivničkog golmana, no nije se upisao u strijelce protiv Poreča.

Ivan Ninčević (Füchse Berlin): U 31. kolu Bundeslige Lisice su u svojoj dvorani s 29:26 nadigrale Magdeburg, a Ninčević je u tu pobjedu ugradio četiri svoja pogotka. Dva pogotka postigao je iz sedmeraca, a još je jedan sedmerac propustio realizirati. Realizaciju 2/3 imao je i iz igre.

Forma u padu

Filip Ivić: (CO Zagreb) Momčad CO Zagreba u tjednu iza nas ostvarila je odličan uspjeh te je prvo sredinom tjedna nadasve uvjerljivim slavljem nad Nexeom potvrdila dominaciju u hrvatskom prvenstvu koju je potom nastavila u subotu u nešto teže izborenom slavlju nad Porečom. Sedmom prvenstvenom pobjedom ove sezone Zagrebaši su ujedno obranili naslov hrvatskog prvaka. Mladi hrvatski vratar Nexeu je skinuo tri lopte, dok protiv Poreča nije uspio zaustaviti nijedan udarac.

Denis Buntić (Kielce): U borbi za titulu prvaka Poljske Kielce je upisalo dva trijumfa nad Wislom, ali Denis Buntić nije briljirao. U prvom se susretu uopće nije upisao u strijelce, a u drugom je za dva gola potrošio osam lopti.

Mate Šunjić (Nexe): Prvi izazov tjedna bila je utakmica protiv Zagreba, koju je Nexe izgubio s visokih 28:42. Šunjić je upisao samo tri obrane. U vikendu potom, Našičani su upisali veliku i važnu pobjedu u borbi za drugo mjesto prvenstva koje vodi u Regionalnu ligu i iduće sezone. Pobijeđena je Dubrava, s uvjerljivih 36:28. No, Mate Šunjić nije bio na razini na koju je naviknuo gledatelje te je upisao samo pet obrana.

Klupa, tribina, doktori

Ljubo Vukić, Robert Markotić: (Meškov Brest) Rukometaši četvrtoplasirane momčadi Regionalne lige treniraju i pripremaju se za kraj mjeseca kada ih očekuju zanimljivi izazovi u bjeloruskom kupu.

Marko Kopljar (PSG Handball): Novi francuski prvak u 24. je kolu na domaćem terenu ugostio posljednjeplasirani Billere i bez ikakvih problema upisao uvjerljivu 35:23 pobjedu. Strateg Parižana Philippe Gardent protiv momčadi koja od samog starta prvenstva nije osvojila niti bod odlučio je odmoriti Mikkela Hansena i hrvatskog reprezentativca Marka Kopljara čime će obojica svježi dočekati finale Kupa protiv Montpelliera.

Mirko Alilović (Veszprém): Zbog ozljede koju je zaradio u dvoboju s Kielom Alilović nije bio u konkurenciji za domaći nastup protiv Pick Szegeda koji je njegova momčad dobila rezultatom 33:23.

Nikola Špelić (Maribor Branik): Najbolji ovosezonski strijelac Maribora oporavlja se od ozljede ramena te nije konkurirao za sastav u dvoboju devetog kola doigravanja u Ligi za prvaka, u uvjerljivoj domaćoj pobjedi nad Trimom. Ponovno je priliku u napadu odlično iskoristio još jedan bivši Zagrebaš Marko Tarabochia, koji je zabio devet golova. Maribor je trenutno treći, s dva boda više od četvrtog Cimosa, ali će upravo ta dva kluba u Kopru u posljednjem kolu u međusobnom dvoboju odlučiti o poziciji iza novog (starog) prvaka Gorenja iz Velenja te drugoplasiranog Celja Pivovarne Laško.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.05.2013. u 11:25
    naši legionari daju itekako pozitivan obol u klubovima širom Europe u kojima nastupaju
    Obrisan korisnik