Rukomet

Lazarov: "Po završetku prvenstva donijet ću odluku gdje ću nastaviti svoju karijeru"

Zvonka Keliš • utorak, 21.05.2013.
Lazarov: "Po završetku prvenstva donijet ću odluku gdje ću nastaviti svoju karijeru"

Nedjeljni dvoboj između Atletico de Madrida i Ademar Leona bila je prava prilika da se španjolski viceprvak oprosti od svog Vistalegre i svojih vjernih navijača ove sezone, a ujedno je to bila prilika za oproštaj za Lazarova, Parronda, Romera, Masachsa, Šabanovića i Dahla koji u narednoj sezoni više neće nositi dres Atletica.

Nakon što se momčad Atletico de Madrida od Vistalegrea i svojih navijača oprostila na najbolji mogući način, lijepom predstavom i pobjedom nad Ademar Leonom, vrijeme je bilo da se aktualni španjolski viceprvak pozabavi i onim neizbježnim, odlaskom svojih najjačih snaga i slaganjem momčadi za narednu sezonu.

Nakon što su Talant Dujšebajev i španjolski kružni napadač Julen Aguinagalde potvrdili svoj ostanak u redovima crveno-bijelih posljednja utakmica sezone u Vistalegreu bila je prilika za Makedonca Kirila Lazarova, kao i Roberta Parronda, Angela Romera, Josepa Masachsa, Adnana Šabanovića i Magnusa Dahla da se oproste od Atleticovih navijača.

Za španjolski EFE na tu je temu ponešto za reći imao i bivši igrač CO Zagreba te glavna karika makedonske reprezentacije: "Prije nekoliko mjeseci Uprava kluba razgovarala je s mojim menadžerom te mu je pojasnila kako zbog financijske situacije ne može nastaviti plaćati moj ugovor te smo stoga došli do sporazuma o mom odlasku."

Iako odlazi iz bivšeg Ciudad Reala to ne znači da će napustiti i španjolsku Ligu Asobal budući da je velik interes za njega pokazao i sam španjolski prvak, Barcelona: "Imam nekoliko ponuda od strane različitih klubova, no tek po završetku prvenstva donijet ću konačnu odluku gdje ću nastaviti svoju karijeru. Svi kažu kako Liga Asobal više nije ono što je bilo i imaju pravo, no za mene je to i dalje Liga s velikom kvalitetom", nadodao je Lazarov te je priznao kako mu se u ovih nekoliko godina uistinu svidio način života Španjolaca.

"Ne postoji igrač koji ne bi volio biti i igrati u Španjolskoj. Uza sve ja imam i obitelj, dvoje djece i sada trebam odabrati nešto dobro za sebe kao igrača, ali i za svoju obitelj."

Parrondo kreće put Pick Szegeda k bivšem treneru Pastoru

Još jedan od ključnih karika Talanta Dujšebajeva u ovoj sezoni, Roberto Garcia Parrondo, odlučio je reći zbogom Atleticu na koncu ove sezone te se otisnuti put Mađarske gdje će zaigrati u redovima Pick Szegeda i pod vodstvom Juan Carlos Pastora s kojim je već proveo dosta vremena kako u Valladolidu tako u reprezentaciji.

"Znalo se da u narednoj sezoni više neću igrati za Atletico, no bilo bi mi drago da sam mogao ostati. Međutim, situacija u klubu i zemlji dovela je do ovakvog raspleta", pojasnio je za EFE Parrondo koji vjeruje da novi projekt u koji Atletico ulaže u narednim sezonama, dakle projekt sa skromnijom financijskom situacijom, može osigurati ovoj ekipi opstanak još dosta godina.

U novoj sezoni španjolski će viceprvak sasvim sigurno morati poraditi na svojoj desnoj strani, a kao prvo pojačanje stoga je stigao igrač Naturhouse La Rioje Pedro Rodriguez budući da ugovor 30. lipnja istječe i Josephu Masachsu: "Još točno ne znam gdje ću zaigrati sljedeće sezone, no siguran sam da je ovo bila moja posljednja utakmica u Vistalegreu. No, presretan sam što sam ove godine imao priliku igrati u Madridu", zaključio je Masachs.

Iako je velik broj igrača najavio odlazak iz redova španjolskog prvaka sam trener Dujšebajev nada da će i u narednoj sezoni okosnicu njegove momčadi činiti vratarska legenda Jose Javier Hombrados, kao i Jonas Källman te Joan Canellas, ali i najbolji kružni napadač svijeta Julen Aguinagalde koji je najavio svoj ostanak u redovima Atletico de Madrida.

Foto: www.ihf.info

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.05.2013. u 11:22
    takva igračina s nastavkom karijere neće imati puno problema oko novog angažmana.Malo je velikih ekipa koje ga nebi voljele imati u svoim redovima
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.05.2013. u 17:30
    Ivano je potpisao jednogodišnji ugovor,tako da njegov ostanak nije siguran!Gojun će ostati to je sigurno,nažalost Atletico ili bivši Ciudad nema novaca kao što je imao do prije 3-4 godine,trenutno su Barcelona,Kiel i Psg mnogo finacijski moćnij od njih!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.05.2013. u 16:33
    Ostaju pa tek su prošle godine došli u klub, i potpisali višegodišnje ugovore, mislim da je Balić potpisao 2 godišnji, a Gojun 3 godišnji ugovor dakle do 2014 i 2015.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.05.2013. u 12:51
    Lazarov,Balić i Gojun nazad u Zagreb :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.05.2013. u 12:24
    a balić i gojun...oni ostaju?
    Obrisan korisnik