Košarka

Neraspoloženi Zadrani upisali visoki poraz, Cedevita izborila majstoricu

Branimir Korać • srijeda, 22.05.2013.
Neraspoloženi Zadrani upisali visoki poraz, Cedevita izborila majstoricu
Foto: FaH

Košarkaši Zadra nisu uspjeli iskoristiti meč loptu za ulazak u finale PH. U drugom susretu polufinala protiv Cedevite odigrali su prilično loše i na kraju su teško poraženi 91:61...

Najave su govorile kako Zadar dolazi u Dom sportova neopterećen i spreman za iznenađenje. Oslabljeni domaćin bez Braceya Wrighta i s crnim omjerom protiv Zadrana u najbolje vrijeme je odigrao svoju uvjerljivo najbolju utakmicu protiv Zadra ove sezone i stigao je do zaslužene pobjede pokazavši kako ga ne treba samo tako otpisati.

Drugu polufinalnu utakmicu Cedevita nije otvorila loše. S nekoliko dobrih akcija prije svih Marka Tomasa uspjela se malo odvojiti i s četiri-pet poena razlike kontrolirati susret.

Na početku druge dionice Andrić, Ilievski i Šuput rade seriju 10:1 i odvode Cedevitu na do tada najviših 26:16, praktički se nisu igrali napadi na postavljene obrane, a u takvoj igri bolje se snašla Cedevita.

Bio je to uvod u sjajno razdoblje Cedevite koja je koristila zadarsku bezidejnost u napadu i na drugoj strani punila koš za stvaranje visoke prednosti. Minutu i pol prije odlaska na odmor Zagrepčani su vodili s visokih 39:20 da bi na poluvrijeme odnijeli prednost 42:24.

Bilo je to 20 minuta u kojima su se istaknuli Marko Tomas općenito odlukama na parketu te Goran Suton koji je imao odličan skakački učinak skupivši već deset skokova i na taj način donio Cedeviti prednost u tom segmentu igre.

S druge strane slabo poluvrijeme odigrali su važni zadarski aduti Romeo Travis i Ante Delaš koji su bili prilično samozatajni.

Početak drugog poluvremena nije donio nikakve dobre vijesti za goste. Cedevita je nastavila u visokom ritmu i s 8:2 krenula u drugih 20 minuta, dodatno se odvojila i već tada je bilo jasno da će se serija preseliti u Zadar.

Prednost je nastavila rasti, bilo je i atraktivnih poteza i domaćin je vrlo brzo dostigao prednost od čak 30 poena viška povevši 60:30 i Zadranima je prijetila prava katastrofa.

Do kraja susreta ostalo je 14 minuta, međutim obje momčadi su počele već tada razmišljati o odlučujućoj trećoj utakmici u Zadru.

Završilo je glatkim slavljem Cedevite 91:61 u kojem su domaći igrači zasigurno dobili dosta samopouzdanja uoči ključne treće utakmice u Zadru.

Predvodili su ih Marko Tomas s 20 poena, Miro Bilan s 18 poena i devet skokova te Goran Suton s 11 poena i 11 skokova. Kod Zadra Nurkić i Krasić su ubacili po deset poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • krševan23.05.2013. u 11:00
    jednostavno nismo došli na utakmicu. kad malo pogledam unatrag ova momčad zadra igra dobro samo pod pritiskom, što teoretski i nije loše ali je neozbiljno. u svakom slučaju bolje da smo izgubili sa 30 razlike nego sa recimo -2, jer ovo će ih spustiti na zemlju i nadam se mobilizirati...
    krševan
  • Obrisan korisnik23.05.2013. u 10:11
    Uf , kakvu je porciju Zadar dobio. Kad se radila razlika (2 četvrtina) Tomas ih je šutom razbijao a Suton skokom. Poslije je bilo dosadno.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2013. u 09:26
    nakon ovoga se može viditi jesu li zadrovi navijači kao i prije, kad ide i kad neide da je dvorana puna...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2013. u 08:06
    A što reci drugo nego katastrofa Zadra u maloj dvorani doma sportova sad treba skupiti se i napuniti Dvoranu Višnjik i uzvratiti im za jucerašnji poraz
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.05.2013. u 23:20
    mi smo zadrani , zadar je nas!!
    Obrisan korisnik