Nogomet

Tudor: "Hajduk je u dvije utakmice bio bolji i zaslužio je trofej"

Igor Šestak • četvrtak, 23.05.2013.
Tudor: "Hajduk je u dvije utakmice bio bolji i zaslužio je trofej"
Foto: Bruno Karadža

Splitski Hajduk pobjednik je Hrvatskog nogometnog kupa za sezonu 2012./2013. U dvije utakmice protiv zagrebačke Lokomotive Splićani su bili bolji rezultatom 5:4 i odnijeli trofej na Poljud. Taj uspjeh uči će u trenersku biografiju Igora Tudora koji je momčad preuzeo prije samo tri tjedna, a nakon utakmice na maksimirskom stadionu bio je iznimno ponosan na svoje igrače i poručio kako je bolja momčad pobijedila.

Momčad Hajduka u srijedu je na stadionu u Maksimiru podigla "Rabuzinovo sunce". U uzvratnoj utakmici finala Hrvatskog nogometnog kupa remizirala je 3:3 s Lokomotivom, a s ukupnih 5:4 zasluženo odnijela trofej u Split. Šesti put od hrvatske samostalnosti trofej namijenjen pobjedniku Kupa završio je na Poljudu.

Samo tri tjedna nakon što je preuzeo klupu Hajduka Igor Tudor došao je do prvog naslova, iako se ne smije zaboraviti sve što je u ranijem dijelu sezone napravio njegov prethodnik Mišo Krstičević.

"Ponosan sam na moje igrače. Bila je ovo turbulentna sezona za Hajduk i teška od prvog dana, no oni su ju ipak okrunili osvajanjem trofeja. Sretan sam zbog njih i zbog svih navijača. Nije potrebno govoriti koliko oni znače Hajduku. Samo mali broj klubova na svijetu može izvan svog stadiona imati ovakvu podršku", izjavio je nakon velikog uspjeha Tudor.

Trener Splićana vjeruje da trofej ide u ruke momčadi koja je objektivno bila bolja u dvije utakmice: "Lokomotiva je bila dobra, ali rekao bih da je Hajduk u dvije utakmice bio bolji i da je zaslužio ovaj trofej."

Pohvalio je svoje igrači zbog truda koji su uložili, ali nije želio isticati pojedince: "Pobijedio je naš kolektiv. Svi su se igrači borili do posljednjeg šuta. Odavno nisam vidio da četvorica ili petorica imaju grčeve pred kraj utakmice."

"Lokomotiva je druga u Prvenstvu i to je realan odnos snaga, a mi smo ju nadigrali u ove dvije utakmice i na to sam posebno ponosan", istaknuo je Tudor.

Tudor je "bacio pogled" i u budućnost: "Da nismo osvojili Kup ne bi bio smak svijeta. Hajduk ima svoje probleme, ali ovako se s njima lakše i slađe nositi. Ovaj će nam trofej biti dodatni motiv pred iduću sezonu i očekujem da ćemo biti još bolji."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.05.2013. u 17:40
    ma kakav mise.. lose decki lose
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2013. u 16:25
    A hvala Miši nigdje ne piše? A tko je uveo klub u finale ? Eeee kakvi su to ljudi ovi Hrvati.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2013. u 13:45
    P.S.Mišo Krstičević je kurac,a ne trener.On igra bez špice,pa ako golman slučajno da gol,dobro...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2013. u 13:43
    E moja armado,po čemu nije zaslužio taj trofej?Šta mu je sudac ili netko drugi pomogao??Mani se đelozije,to je kao da ja budem ljubomoran na Barcelonu,jer je Hajduk za rijku Barcelona.HŽV.Torcida RI!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2013. u 13:10
    Nemam komentara,E moj Tudore nisi zaslužio taj trofej,a to će se pokazat sljedeće sezone.
    Obrisan korisnik