Nogomet

Klopp: "Možda jest iznenađenje što smo baš mi u finalu Lige prvaka, ali nikako nije senzacija"

Ivan Dominik • petak, 24.05.2013.
Klopp: "Možda jest iznenađenje što smo baš mi u finalu Lige prvaka, ali nikako nije senzacija"
Foto: EPA

Trener apsolutnog hita tekuće nogometne sezone, Jürgen Klopp, dao je jedan od brojnih intervjua prije finala Lige prvaka koje se igra u subotu navečer. U razgovoru za službenu stranicu BVB-a te u svojevrsnoj najavi dvoboja s Bayernom, priznao je kako je prekretnica sezone u Ligi prvaka bila četvrtfinalna pobjeda protiv Malage u dramatičnoj završnici u uzvratu na Signal Iduna Parku...

Karizmatični strateg Borussije Dortmund, Jürgen Klopp, rekao je kako je u finale te osvajanje ovogodišnje Lige prvaka počeo vjerovati nakon slavlja protiv španjolske Malage u četvrtfinalu. Tada je, kako kaže, dobio inspiraciju za sve daljnje dvoboje.

Hans-Joachim Watzke, Predsjednik Uprave Borussije Dortmund: "Smatram da trenutno u svijetu postoji samo jedna momčad koja može pobijediti Bayern - a to smo mi. Naravno, za to se sve mora poklopiti savršeno i mi moramo odigrati našu najbolju utakmicu, međutim, da, imamo šanse. U svakom slučaju, namučit ćemo Bayern do krajnjih granica."

"Dogodilo se to nakon pobjede u uzvratu četvrtfinala Lige prvaka i pobjede te izbacivanja Malage. Tada smo tek shvatili da je sve moguće i da možemo otići do kraja. Mislim da nam je svima tada došlo u glavu, a poglavito meni, da smo sposobni dogurati do finala i Wembleyja, izjavio je Klopp za službenu klupsku stranicu Borussije.

Nastavio je u umjerenom, ali optimističnom tonu: "Možda jest iznenađenje što smo u finalu, ali nikako nije senzacija", dodao je njemački trener te poručio: "Nogomet je timska igra, timski sport. Srž svega i cijela poanta igre za mene je to da si svi igrači moraju međusobno pomagati kako bi bili što bolji".

Nakon otkrivanja svoje ideologije, taktike i nogometne vizije, Klopp je završio s objašnjenjem vlastitog stava o tomu kako jedna nogometna momčad mora i treba izgledati: "Izuzev članova tvoje obitelji, tvoji suigrači moraju biti ljudi s kojima se najbolje slažeš i u čijoj se blizini najbolje osjećaš. To je moja ideja o nogometu", završio je trener Crno-žutih.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!