Nogomet

Vuković, Sušić i Stojanović: "Trofej posvećen navijačima, zaslužili su ga kao i mi igrači"

Bernard Jurišić • petak, 24.05.2013.
Vuković, Sušić i Stojanović: "Trofej posvećen navijačima, zaslužili su ga kao i mi igrači"
Foto: www.hajduk.hr

Hajdukovi igrači proslavili su 15. klupski kup u povijesti, a tri strijelca u uzvratnoj utakmici, Ivan Vuković, Tino Sven Sušić i Danijel Stojanović podijelili su svoje emocije nakon osvojenog trofeja. Sva trojica su istaknula kako trofej posvećuju navijačima Bilih...

Nakon tri godine Rabuzinovo Sunce vratilo se u Hajdukov trofejni salon, a eksplozija radosti u noći sa srijede na četvrtak prelijevala se iz Maksimira na Poljud. Nakon odmora u četvrtak, u petak ujutro pred novinare su sjela tri Hajdukova strijelca iz Maksimira.

"Presretni smo zbog osvojenog kupa. Odigrali smo odličnu utakmicu u Maksimiru, mogli smo i pobijediti, ali najvažnije je da smo proslavili trofej s našim navijačima", još uvijek promuklog glasa od silne fešte govorio je Ivan Vuković, koji je pogotkom iz slobodnog udarca krajem prvog dijela otvorio vrata osvajanju kupa.

Preko Splita do trofeja

Jedan zanimljiv podatak iskače iz mnoštva zanimljivih statističkih detalja vezanih uz ovogodišnji kup. Naime, Hajduk je već triput izbacio gradskog rivala Splita u ranoj fazi kupa i na kraju - osvojio trofej. I to u savršeno "okruglim" razmacima - svaka dva desetljeća.

Prvi put se to dogodilo 1973., drugi put 1993., treći put aktualne 2013. Hajdukovci su već poručili Splitovcima - "Vidimo se u kupu 2033!"

"Osjećao sam potrebu da zabijem gol nakon što smo primili rani gol. Imali smo dosta prekida i dosta šansi, možda je Picak trebao primiti onaj prvi slobodan udarac koji je obranio, a ne ovaj drugi koji je primio. Ali sve se dobro završilo, dali smo gol u pravo vrijeme, ušli rasterećeniji u drugo poluvrijeme i riješili utakmicu."

Vijesti o osvojenom trofeju brzo su otputovale i u njegovu Crnu Goru:

"Zvali su me i novinari i navijači iz Crne Gore, čestitali su mi svi. Hajduk ima puno navijača u Crnoj Gori, zvali su me momci iz Torcide Tivat koji su bili u Maksimiru na utakmici i čestitali."

U nedjelju u 18 sati Bile čeka posljednja utakmica ove sezone, novo gostovanje u Maksimiru, ovog puta kod "starijeg brata". Hajdukovci će na proslavu Dinamove titule otići praktično bez pola momčadi zbog ozljeda i kartona:

"Derbi je uvijek posebna utakmica, iako ćemo biti znatno oslabljeni. Ali oni što budu igrali sigurno će pružiti maksimum i pokušati izvući što bolji rezultat", kazao je Giga, koji je zbog ozljede protiv Lokomotive već završio sezonu.

Jedan od junaka Hajdukovog kup-trijumfa bio je Tino Sven Sušić. Mladić s hrvatskom putovnicom, koji je prošao mlade belgijske reprezentacije, zabio je tri pogotka u tom natjecanju - Splitu u osmini finala, Slaven Belupu u polufinalu i Lokomotivi u finalu:

"Morali smo osvojiti ovaj kup i zbog kluba, ali i zbog navijača koji nas prate. Hajduk je veliki klub i svake godine mora osvojiti neki trofej. Ovo mi je prva profesionalna godina i zbog toga je još veće zadovoljstvo zbog osvojenog trofeja."

Sušić je pohvalio suigrača Vukovića, čiji je pogodak skinuo veliki kamen sa srca splitskoj momčadi:

"Giga je pokazao da je veliki igrač, postigao je gol kad je najviše trebalo i taj nas je njegov gol digao, pokazao nam da možemo osvojiti kup."

Nećak izbornika BiH Safeta Sušića smatra da njegove prave igre tek dolaze, a iz Hajduka se nema namjeru (još) micati:

"Miki Rapaić me je zvao i rekao da mi Hajduk nudi ugovor na četiri godine, nisam razmišljao ni trenutka. Želio sam baš u Hajduk, imam još tri godine ugovora, lijepo mi je u Hajduku, lijepo mi je u Splitu i ne želim nigdje ići."

Druženje sa strijelcima zaključio je Danijel Stojanović, koji je "zapečatio" pobjedu trećim pogotkom Bilih:

"Mislim da smo zaslužili ovaj trofej s obzirom na sve što smo prošli ove sezone. Obuzele su me emocije nakon utakmice, a trofej bih posvetio navijačima jer su ga zaslužili isto kao i mi igrači."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • db24.05.2013. u 17:27
    kog to nas?ja nisam nigdje igrao...
    db
  • Hektor33324.05.2013. u 16:23
    Iso miki nebi da vas nije izbacio Zadar
    Hektor333
  • db24.05.2013. u 16:00
    iso miki, ne bi da su osvojili ligu prvaka, a ne natjecanje u kojem su izbacili zelinu, slaven i dinamo2
    db
  • Lucky number 1324.05.2013. u 14:34
    Ala ovih novinara. Čovik pokaže par odličnih utakmica i oni ga odmah prisilno transferiraju. Sušić nam triba, bolji je od Andrijaševića samo to iz početka nije dolazilo do izražaja jer ga se guralo na krila a i nije ima samopouzdanja. Stojanoviću osobno ne bi produžio ugovor. Ali ako Lima odlazi a... [više na forumu]
    Lucky number 13