Tenis

Petra Martić izvukla Anu Ivanović, Lučić-Baroni i Vekić protiv američkih tenisačica

Josip Piršljin • petak, 24.05.2013.
Petra Martić izvukla Anu Ivanović, Lučić-Baroni i Vekić protiv američkih tenisačica
Foto: Ivor Krapac

Održan je ždrijeb prvog kola Roland Garrosa i u ženskoj konkurenciji. Hrvatska tenisačica Petra Martić suprotstavit će se Srpkinji Ani Ivanović, dok će Mirjana Lučić-Baroni i Donna Vekić igrati protiv američkih predstavnica.

U glavni turnir drugog Grand Slama sezone od hrvatskih tenisačica upale su Petra Martić, Mirjana Lučić-Baroni i Donna Vekić. Održan je i ždrijeb prvog kola Roland Garrosa, te su hrvatske predstavnice saznale protiv koga će igrati.

Petra Martić je dobila možda i najtežu protivnicu, Anu Ivanović iz Srbije koja je postavljena za 14. nositeljicu na turniru. Ukoliko je izbaci, Martić će u drugom kolu snage odmjeriti s pobjednicom susreta Chanelle Scheepers iz Južne Afrike i Mathilde Johansson iz Francuske.

Donna Vekić i Mirjana Lučić-Baroni igrat će protiv američkih tenisačica. Vekić će drugo kolo pokušati izboriti protiv Mallory Burdette, a ukoliko bude uspješna izborit će dvoboj protiv pobjednice susreta Agnieszke Radwanske i Shahar Peer.

Lučić-Baroni je u prvom kolu za suparnicu dobila Varvaru Lepčenko, 29. nositeljicu koja predstavlja Sjedinjene Američke Države. U drugom kolu čeka je dvoboj protiv boljeg iz susreta Švicarke Romine Oprandi i Ukrajinke Eline Svitoline.

S. Williams/1 - Tatišvili
Šarapova/2 - Hsieh
Azarenka/3 - Vesnina
Radwanska/4 - Peer
Errani/5 - Rus
Li/6 - Garriques
Kvitova/7 - Rezai
Kerber/8 - Barthel
Stosur/9 - Date-Krumm
Wozniacki/10 - Robson

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac24.05.2013. u 16:56
    Martić tak loše igra ove godine da ne vjerujem da može nešto napraviti protiv Ivanović,Donna i Mirjana mogu do drugog kola,Mirjana i više..
    teniosac
  • Kojot_5024.05.2013. u 14:36
    Burdette 82 na svijetu.Mislim da je Donna dobila dostojnu protivnicu i da je može pobjediti!
    Kojot_50