Tenis

Čilić: "Dat ću sve od sebe, ali ne mogu utjecati na druge igrače. Nadal je glavni favorit"

Vedran Babić • petak, 24.05.2013.
Čilić: "Dat ću sve od sebe, ali ne mogu utjecati na druge igrače. Nadal je glavni favorit"
Foto: Kristijan Komarica

Uoči skorog početka drugog Grand Slama sezone, Roland Garrosa, najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić iskazao je svoje mišljenje glede potencijalnog pobjednika, ali je otkrio i svoje planove i ciljeve...

U prvom kolu pariškog Grand Slama Marin Čilić, postavljen za desetog nositelja, igrat će protiv Nijemca Philippa Petzschnera, s kojim ima pozitivan međusobni omjer (3-0). O očekivanjima Čilić nije htio nadugo i naširoko. Dapače, bio je odmjeren i oprezan.

Čilić raskinuo s Brettom?

Prema pisanju talijanskog portala Ubitennis.com, Marin Čilić raskinuo je suradnju sa svojim trenerom Bobom Brettom. Sa 60-godišnjem Australcem Čilić je radio od svoje 15. godine. Brett je prethodno trenirao Gorana Ivaniševića, Borisa Beckera, Marija Ančića i mnoge druge. Ovu vijest prenio je i Neil Harman, poznati teniski dopisnik britanskog The Timesa, na svom Twitter profilu.

"Što dalje odem, to bolje. Bit će sve teže što turnir bude odmicao, ali uvijek tražim način da napredujem i da na kraju znam da sam dao sve od sebe. Konkurencija je snažna, dat ću 100 posto od sebe, ali ne mogu utjecati na ono što će drugi igrači prikazivati", izjavio je u razgovoru za eurosport.yahoo.com.

Opreznost u najavama vjerojatno proizlazi iz niza slabijih rezultata s kojima je 12. tenisač svijeta stigao u Grad svjetlosti. Nije počelo loše - u Monte Carlu je pobijedio Zeballosa i Andersona pa izgubio od Gasqueta, no na sljedeća je tri turnira razočarao.

U Münchenu je u prvom kolu bio slobodan pa je u drugom izgubio od Dodiga, da bi u istom tjednu, te nedjelje, izgubio u prvom kolu Madrida od Andujara. Ni u Rimu nije bilo puno više sreće. Prošao je Golubeva i onda ispao protiv Andersona.

"Nisam imao dobre rezultate na zemlji do sada, ali nadam se da ću u Parizu biti bolji."

Dolaskom u Pariz Marin je zadovoljan, iako ondje prevladavaju uvjeti potpuno atipični za ovo doba godine. "Bilo je hladno kada sam stigao. Kao da je zima. Prilagođavam se uvjetima. Trenirao sam na središnjem terenu kako bih osjetio teren. Zasad je sve u redu. Većina igrača pristiže sljedećih dana, a ja sam glavninu svojih priprema odradio i sada čekam", kaže Čilić, koji je otkrio kako će sudjelovati u akciji protiv AIDS-a koju je pokrenuo sponzor njegova reketa i u kojemu će sudjelovati još 74 igrača.

"Čast mi je i zadovoljstvo biti dijelom ove akcije i raditi na tome da prikupimo sredstva potrebna za borbu protiv AIDS-a."

O Murrayu

"Murray ima problema s leđima, a igranje pet setova neće mu pomoći. Bez obzira na to da li se radi o nekom manjem turniru ili o Wimbledonu, zdravlje je uvijek najvažnije i ne smijete riskirati."

Natrag na sportske teme, Čilić kaže da je Rafael Nadal glavni favorit za osvajanje još jednog naslova.

"Nadal je bio nevjerojatan otkako se vratio, kao bik je. Samo je dvaput poražen ove godine, a jedan mu je nanio Đoković u Monte Carlu. Teško je reći tko će pobijediti ako budu igrali jedan protiv drugog, no Rafa je pokazao da protiv svih ostalih igrača igra sjajno. Uvijek će biti glavni favorit za Roland Garros."

A što se Čilića tiče, njemu je san Wimbledon. Ujedno je i najavio da će braniti naslov u Queen'su.

"Wimbledon je moj najdraži turnir. Ljudi su ondje posebni, a igranje na travi čini sve još posebnijim. Jako bi me usrećilo da ondje ostvarim dobar rezultat. U Queen'su ću opet nastupiti. Imao sam uspjeha prošle godine i nemam razloga ne nastupiti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac25.05.2013. u 08:51
    samo još treba odabrati pravoga,koji će mu dati ono što mu fali
    teniosac
  • teniosac25.05.2013. u 08:50
    ako je raskinuo s Brettom,to mu je najbolji potez ove godine..
    teniosac