Rukomet

Kielce pomeo Wislu u finalu poljskog prvenstva i osvojio deseti naslov prvaka

Branimir Korać • subota, 25.05.2013.
Kielce pomeo Wislu u finalu poljskog prvenstva i osvojio deseti naslov prvaka

Rukometaši Kielcea po deseti put su osvojili naslov prvaka Poljske. U finalnoj seriji protiv glavnog konkurenta Orlen Wisle slavili su u tri susreta te su na taj način osigurali novi naslov prvaka...

Tri utakmice bile su dovoljne Kielceu da upiše pobjedu u finalnoj seriji poljskog prvenstva protiv Orlen Wisle. U sva tri dvoboja aktualni prvaci Poljske potvrdili su nadmoć i obranili su naslov prvaka.

Prva dva dvoboja na domaćem terenu riješili su uvjerljivim pobjedama i bez ikakvih stresova, a zatim je uslijedilo gostovanje u Plocku gdje je domaćin trebao pobjedu za zadržavanje nade u naslov prvaka.

Međutim već od samog početka susreta sve je krenulo u jednom smjeru, Wisla je odmah ušla u visok zaostatak i praktički cijelim tijekom susreta je morala raditi za povratak u utakmicu.

Uspjela je u drugom dijelu nadoknaditi zaostatak od pet golova iz prvog poluvremena, došla je do 23:23, međutim nakon toga se Kielce ponovno odvojio i na kraju otišao do pobjede 27:24 i desetog naslova prvaka.

"Ako u ovakvim utakmicama ne krenete dobro, teško možete razmišljati o naslovu prvaka", rekao je privremeni trener Wisle Krzysztof Kisiel.

Kielce je u ovom susretu predvodio s devet golova Michal Jurecki, Ivan Čupić je zabio pet golova, Željko Musa i Manuel Štrlek po dva dok je jedan dodao Denis Buntić. Kod Wisle Valentin Ghionea je upisao osam pogodaka, Petar Nenadić šest dok je Marin Šego obranio dvije lopte.

Foto: vivetargi.pl

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!