Košarka

Štemberger promašio pobjedu, Široki poravnao na 1-1

Ivana Karačić • subota, 25.05.2013.
Štemberger promašio pobjedu, Široki poravnao na 1-1
Foto: Ivana Karačić

U pravoj košarkaškoj drami aktualni prvak BiH Široki WWin uspio je u drugoj utakmici razigravanja za prvaka pobijediti Igokeu i zadržati izglede za obranu naslova. Otvaranje utakmice donijelo je Širokom prednost i sigurnost u igri. Čak 15 prvih poena domaći igrači postigli su šutom za tri poena. No, kasnije su posustali, pa je Igokea lagano stizala prednost i imala zadnji napad od sedam sekunda za pobjedu. Međutim, na radost domaćina Siniša Štemberger je promašio šut.

Za razliku od prve utakmice u Aleksandrovcu Široki je na Pecari bio šuterski raspoložen. Domaći igrači čvrstom obranom zbunili su goste, a pogađali su precizno šuteve za tri poena. Prvih 15 poena Širokobriježani nošeni bučnim navijanjem 3.000 gledatelja postigli su točnim šutevima za tricu. Zahvaljujući šutu momčad Damira Vujanovića izgradila je prednost 30:19.

Kad je prva četvrtina već gotova pomoćni trener i službeni predstavnik Igokee oštro su napali suca Bojana Jovanića iz samo njima poznatih razloga. Prvi je zaradio tehničku pogrešku, a drugi isključenje, pa je Široki drugu četvrtinu otvorio s četiri slobodna bacanja i dobio priliku da stekne još veću prednost. Međutim, Marko Šutalo, kojeg je s tribina pratio izbornik BiH Aco Petrović dva bacanja je pogodio, a dva promašio.

Nije Široki realizirao ni napad koji je imao. Gosti su se trgnuli, uspjeli čvršćom obranom zaustaviti napade domaćina i lagano počeli smanjivati prednost. U igri Širokog ponestalo je ideje. Čak šest i pol minuta Široki nije zabio poena. Crnu seriju prekinuo je tricom Željko Šakić, pa je momčad s Pecare na odmor otišla ipak s prednošću 42:35.

Početak drugoga poluvremena obilježila je opet dobra igra Igokee. Nakon dvije vezane trice Siniše Štembergera i jedne Branka Jorovića, gosti su u 26. minuti poveli 48:49. Hercegovci su se ipak preko Šakića i Roberta Rikića uspjeli vratiti i ponovno preokrenuti rezultat u svoju korist. U zadnju četvrtinu ušlo se s prednošću Širokog 59:55.

U borbenoj zadnjoj četvrtini činilo se nepunu minutu prije kraja da će Široki mirno privesti utakmicu kraju. Šakić je poentirao za 69:65. No, Aleksandar Radukić je uzvratio tricom za 69:68. Do kraja su svi poeni postignuti s crte slobodnih bacanja. Johnathon Jones pogodio je samo jedno bacanje za 70:68. Na drugoj strani Filip Adamović pogodio je oba za 70:70. Šakić je prvo promašio, a drugo pogodio za 71:70.

Jednako je na drugoj strani bio uspješan Štemberger. Deset sekunda prije kraja na semaforu je stajalo 71:71. Široki je krenuo u napad. Šutalo je zadržan prekršajem. Prvo bacanje je pogodio, a drugo promašio. Kod rezultata 72:71 gosti su imali sedam sekunda za napad. Široki je postavio dobru obranu, a Štemberger je iz kuta promašio pa je sad Igokea - Široki 1-1.

U pobjedničkoj momčadi najbolji su bili Šakić sa 18 poena i 14 skokova, dok su Barać, Šutalo i Jones postigli po 11 poena. Kod Igokee su se istaknuli Adamović sa 14 poena, Štemberger sa 13 i Radukić s 12 poena. Treća utakmica igra se u utorak u Aleksandrovcu.

Doigravanje za prvaka BiH, 2. finalna utakmica :
Široki WWin - Igokea 72:71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.05.2013. u 09:29
    šakić...dečko rođeni zagrepčanin, a nikada nije dobio priliku ni u ciboni, ni u zagrebu. uskoro on ide u neki jači klub iz europe....izvrsna sezona je iza njega. nakon odlaska planinića (koji je bio prvi igrač ekipe), pokazao je da i on može nositi široki.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2013. u 10:52
    Forca Široki !! Šakić uskoro ide u neki Europski klub. Još jedan dobar posao ekipe iz Širokog.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2013. u 10:01
    forza Široki
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2013. u 07:04
    Utakmicu je "strucnim" okom pratio Aca trica, hahahaha
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.05.2013. u 23:19
    Bravo dečki-treća utakmica sve je moguće-sretno Široki
    Obrisan korisnik