Nogomet

Petravić: "Pohvala svim igračima, jer unatoč financijskim problemima daju svoj maksimum"

Ivana Jurica • subota, 25.05.2013.
Petravić: "Pohvala svim igračima, jer unatoč financijskim problemima daju svoj maksimum"
Foto: Ivana Jurica

Vijest da će dogodine nogometni klub Šibenik igrati u trećeligaškom društvu izazvala je, naravno, šok i među samim igračima. No, treninzi i pripreme za posljednja dva kola prvenstva odvijaju se uobičajeno, kao da nikakvih problema nema. Posljednji domaći susret protiv Vinogradara najavili su trener Petravić i veznjak Mišlov, a obojica su se dotaknula i aktualnog trenutka kluba.

"Otkako sam god u Šibeniku, a došao sam prije godinu i pol dana, non stop su neki stresovi van terena, non stop su pritisci hoćemo li igrati ili ne. Nema novaca, non stop je neka nenormalna situacija u kojoj bi nogometaš trebao živjeti, igrati i trenirati. Tako da smo do sada mi igrači već navikli na takvu situaciju. A ovo zadnje što se dogodilo sve nas je zateklo, to ni blizu nismo očekivali. Očekivali smo da će klub krenuti na bolje, zadnje informacije su takve bile, tako da nas je sve ovo zaprepastilo", istaknuo je Roko Mišlov na konferenciji za novinare.

"Mi i dalje treniramo kao da je sve donekle normalno, dajemo na treningu sve od sebe, atmosfera među igračima je, po meni, jako dobra s obzirom na situaciju i sve što se događa oko nas", naglašava vezni igrač Narančastih.

Istaknuo je Mišlov i kako je želja od domaćeg se terena oprostiti pobjedom: "Očekuje nas zadnja domaća utakmica. Napravit ćemo sve da pobijedimo i bar malo radosti damo navijačima koji nas prate u ovako teškoj situaciji, za kraj sezone. I nama bi jako puno značilo da pobijedimo, bez obzira na sve, zbog nas igrača i zbog trenera kojeg bih želio istaknuti. On nas je u vrlo kratkom razdoblju vratio na pravi put, poslije krize koju smo imali. Mislim da smo se po igračkoj kvaliteti trebali boriti za naslov do zadnjeg kola, ali to nam nije uspjelo zbog te krize koju smo imali. Ali drago mi je što smo se uspjeli vratiti na pravi put, da smo pokazali da smo momčad koja vrijedi, koja nije baš prosječna ekipa u Drugoj ligi. Zbog svega toga skupa moramo pobijediti u nedjelju, na pravi se način oprostiti od navijača i od ove sezone. A što će biti druge sezone, na to ne možemo utjecati."

"Imao sam plan, počeo sam već razmišljati o igračkom kadru koji je potreban Šibeniku da se sljedeće godine napadne Prva hrvatska nogometna liga. Nadam se da će Uprava kluba sve poduzeti i da će ishod svega toga biti pozitivan. I da ću napraviti kvalitetnu selekciju i kroz to da ćemo napasti Prvu ligu", bilo je prvo što je kazao trener Damir Petravić.

Vjerojatni sastav Šibenika

Radošević - Marina, Fuštar, Ćaleta-Car, Anić - G. Živković, Kartelo - Mišlov, Španja, Slavica - Tepurić.

"Što se tiče nedjeljne utakmice, mi se spremamo normalno. Pokušavam u kabini napraviti kvalitetnu atmosferu, što i jest. Još jedanput bih pohvalio sve igrače Šibenika koji su u deficitu s financijama, a daju maksimum u trenažnom procesu i u vrijeme prvenstvenih utakmica. Nadam se da će ova dva kola nastaviti takav niz. Cijeli tjedan se pripremamo za Vinogradar. Očekujem od mojih igrača maksimum. Očekujem da uknjižimo nova tri boda", dodao je Petravić koji je u prošlom kolu doživio prvi poraz na klupi kluba sa Šubićevca.

Lista izostanaka za susret protiv Vinogradara je poduža. Tomić je out zbog crvenog kartona (dobio dvije utakmice kazne), Blaić i Jakoliš zbog tri žuta, a Čuljak, Gović, Vuk i Pešić zbog ozljeda. "Nadam se da će igrači koji konkuriraju za nedjeljnu utakmicu dati maksimum, da će kvalitetno zamijeniti te naše standardne igrače i uknjižiti tri boda. Imam problema na pojedinim pozicijama, pa će neki igrači igrati na mjestima na kojima nisu igrali, ali su, ja mislim, najbliži tom mjestu. Nadam se da će to dobro odraditi", dodao je trener Narančastih.

Šibenik i Vinogradar na Šubićevcu igraju ove nedjelje s početkom u 17:30 sati.

Supersport Prva NL

1Zrinski 3151:15+3678
2Šibenik 3165:18+4776
3Vukovar '91 3150:34+1655
4Sesvete 3133:37-439
5Jarun 3134:45-1138
6Cibalia 3135:50-1537
7Dugopolje 3137:43-636
8Dubrava 3133:43-1035
9Croatia Zmijavci 3136:46-1032
10Orijent 3134:48-1431
11BSK Bijelo Brdo 3127:43-1628
12Solin 3133:46-1324

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.05.2013. u 07:28
    Tragedija je što jedan klub kao "Šibenik" zazvaljujući šupcima KAPULI I još glupljem PAUKU je spao ovako nisko.Imati tradiciju, a srozati se zbog njihova lopovluka i nesposobnosti to je katastrofa.I neka mi netko kaže da šupak PAUK može biti župan.On nije sposoban čuvati ovce i na kraju vidi se di... [više na forumu]
    Obrisan korisnik