Nogomet

Štimac: "Mandžukić nosi najveće zasluge u transformaciji Bayerna"

Branimir Korać • ponedjeljak, 27.05.2013.
Štimac: "Mandžukić nosi najveće zasluge u transformaciji Bayerna"
Foto: EPA

Bayern je u Londonu potvrdio da je dominantna momčad ove sezone u europskom nogometu. Neviđenom energijom i sjajnim pristupom lomio je protivnike pa tako i u drugom poluvremenu londonskog finala dortmundsku Borussiju...

Malo tko može pokušati osporiti zasluženost naziva najbolje europske momčadi u ovoj sezoni koji su odnijeli igrači Bayerna. Bavarci iza sebe imaju uistinu sjajnu sezonu, a okrunili su je naslovom prvaka Europe.

Londonskom finalu nazočio je i hrvatski izbornik Igor Štimac koji je utakmicu podijelio na dominantno drugo i slabo prvo poluvrijeme Bayerna.

"U prvom poluvremenu Bayern nije bio pravi jer su neki igrači podbacili i nisu najbolje ušli u utakmicu. Prije svih tu mislim na Riberyja i Schweinsteigera. Međutim u drugom dijelu stvari su sjele na svoje mjesto", komentirao je Štimac za Sportske novosti.

Štimac je posebno pohvalio igru Marija Mandžukića i Arjena Robbena, ljudi koji su donijeli naslov prvaka Bayernu.

"Mandžukić nosi ponajveće zasluge za odlično drugo poluvrijeme Bayerna. Odigrao je jako pametno i iskusno i da su ga suigrači na pravi način pratili, zabio bi nekoliko pogodaka. Ugodno me iznenadio Arjen Robben koji je odigrao veliku utakmicu i to u službi momčadi."

Štimac smatra kako je Bayern upravo zahvaljujući hrvatskom napadaču promijenio odnose snaga u europskom nogometu i postavio nove standarde.

"Mandžukić donosi tu energiju, snagu i mirnoću i nosi najveće zasluge za transformaciju Bayerna koji postavlja nove standarde u europskom nogometu. To su igrači budućnosti", završava Štimac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.05.2013. u 21:44
    tako je!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.05.2013. u 15:02
    Štimčeva patritska izjava jednostavno Bajern je u ovom trenutku odlično izbalansirani stroj
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.05.2013. u 14:05
    Kod Mandze hoce da kaze, da se Mario u odnosu na bivseg napadaca ( Gomeza ) vraca nazad i pomaze u obrani. To je nesto novo za Bayern. I njemacki reporteri-na primjer Marcel Reif od SKY- ponavljaju da je Mandzo prvi obrambeni igrac u formaciji. Tako u sustini i jeste.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.05.2013. u 13:41
    samo vi serite po robbenu jer ste ljubomorni i tu je ciejla istina!!! ajde otpatikajte
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.05.2013. u 13:08
    mandžo i martinez su zaslužni za ovakav bayern.
    Obrisan korisnik