Košarka

Teodosić ozlijeđen, nastup na Eurobasketu pod velikim upitnikom

Ivor Krapac • utorak, 28.05.2013.
Teodosić ozlijeđen, nastup na Eurobasketu pod velikim upitnikom
Foto: EPA

Osim što su u drugoj utakmici polufinala VTB lige nadjačali Himki, moskovski CSKA je u susretu odigranom u nedjelju pogodila i loša vijest. Miloš Teodosić pretrpio je ozljedu mišića noge, a osim što je zaključio sezonu, pod upitnikom mu je i nastup za Srbiju na Europskom prvenstvu u Sloveniji...

Miloš Teodosić u nedjelju je prijevremeno zaključio svoj nastup u pobjedi moskovskog CSKA nad Himkijem u drugoj utakmici polufinala VTB lige. Zbog ozljede mišića noge, Teodosić neće biti na raspolaganju treneru Moskovljana Ettoreu Messini u posljednjim utakmicama u sezoni, a osim za CSKA, vijest je loša i za reprezentaciju Srbije, s obzirom da je nastup njihovog važnog aduta na Europskom prvenstvu u Sloveniji sada pod velikim upitnikom.

Kao izgledna varijanta, spominje se da će Teodosić ubrzo morati na operaciju, a slijedila bi stanka koja bi potrajala od dva do četiri mjeseca. U najpovoljnijem raspletu za Srbiju, njihov organizator igre i jedan od glavnih strijelaca oporavio bi se u rekordnom roku i odradio barem završni dio priprema, pa bio na raspolaganju izborniku Dušanu Ivkoviću na EP-u u Sloveniji, koje počinje 4. rujna - no, nema garancija da će oporavak ići tako brzo.

Kakav će rasplet biti, znat ćemo tijekom ljeta. Ukoliko se Teodosić ekspresno oporavi i bude s reprezentativnim suigračima u Sloveniji, sa Srbijom će igrati u skupini B prvog kruga Eurobasketa. U toj su grupi i BiH, Crna Gora, Latvija, Litva i Makedonija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.05.2013. u 16:59
    "njihov organizator igre"?! Mozda bi i bil organizator da koji put pogleda prema suigracima a ne samo prema košu! :)
    Obrisan korisnik