Tenis

Uvjerljiva pobjeda za Stosur, Bartoli i Janković slavile u izjednačenim mečevima

Branimir Korać • utorak, 28.05.2013.
Uvjerljiva pobjeda za Stosur, Bartoli i Janković slavile u izjednačenim mečevima
Foto: EPA

Utorak je u Roland Garrosu bio prilično poremećen kišnim prekidima stoga je ženski program dosta narušen. Dobar dio mečeva prebačen je za srijedu, a u utorak su nositeljice uspješno odradile svoj posao...

Težak poraz upisala je Kimiko Date Krumm protiv Australke Samanthe Stosur. Japanska veteranka je uhvatila samo dva gema u meču koji je potrajao samo 64 minute. Date Krumm je u Pariz ionako došla s malim očekivanjima, svjesna da joj zemljana podloga nimalo ne odgovara, a to se vidjelo i u ovom meču.

"Dobro je doći na Grand Slam turnir nakon nekoliko pobjeda i puno bolje se osjećam poslije dobrog nastupa u Rimu. Ovo je dosad bila jedna od onih lošijih godina, ali nadam se da će se do kraja sezone stvari promijeniti", govorila je Stosur.

Tri sata i 13 minuta trebalo je 13. nositeljici Marion Bartoli da izbori pobjedu protiv Bjeloruskinje Olge Govorcove. U sezoni prepunoj problema Bartoli se bori s ozljedama i formom, a protiv Govorcove je uspjela pobijediti i psihičku blokadu. Imala je set i break u drugom kada je došlo do kišnog prekida nakon kojeg je potpuno izgubila igru. Kod 5:3 za Govorcovu u trećem setu uspjela je spasiti dvije meč lopte, a zatim osvojiti tri gema u nizu te doći u priliku da upiše pobjedu.

"Svi moji navijači su mi slali pozitivne misli i držali me iznad vode, bilo je iznimno teško preživjeti ovaj meč. Puno sam toga naučila u posljednje vrijeme i shvatila sam da sam na terenu sama i da je sva odgovornost na meni. Što god da se dogodi narednih dana, svjesna sam da je ispred mene još nekoliko sezona u kojima mogu napraviti velike stvari", govorila je nakon meča Bartoli.

U jednom od zanimljivijih mečeva dana sastale su se Jelena Janković i Daniela Hantuchova. Nekada među vodećim igračicama svijeta, a danas s nešto slabijim rankingom, ipak su pružile dobar i prije svega zanimljiv tenis. Nakon što je prvi set Hantuchova izgubila sa 6:4, u drugom je povela 5:0, ali nije joj niti to bilo dovoljno za pobjedu. Janković je uspjela do kišnog prekida uzeti dva gema, zatim je nastavila s povratkom i nakon prekida te je uz šest spašenih set lopti stigla do pobjede 6:4, 7:6.

Nakon brojnih problema i velikog pada rankinga, Alize Cornet igra sve bolje i na tragu je nekadašnjih nastupa. U Parizu je u prvom kolu bez izgubljenog seta svladala Portugalku Mariu Joao Koehler odigravši solidan meč u kojem je dosta pomogla i Portugalka s 45 neforsiranih pogrešaka.

U drugo kolo Roland Garrosa otišla je i Kolumbijka Mariana Duque Marino glatkom pobjedom uz samo dva izgubljena gema protiv Čehinje Krystine Pliškove. Jaroslava Švedova je ispustila set protiv Coco Vandeweghe, ali je u dva osvojena izgubila tek dva gema.

Domaća uzdanica Kristina Mladenovic svladala je Amerikanku Lauren Davis uz glatko osvojen prvi set i manje probleme u drugom setu. Očekivano uspješan start imala je i Silvia Soler-Espinosa. Rumunjka Begu nije uspjela doći do iznenađenja.

Dominika Cibulkova je lakoćom eliminirala Ukrajinku Tsurenko kao i marina Erakovic Britanku Elenu Baltachu.

Roland Garros, tenisačice, prvo kolo:
Mariana Duque Marino (Kolumbija) - Krystina Pliškova (Češka) 6:2, 6:0
Marion Bartoli (Francuska, 13) - Olga Govorcova (Bjelorusija) 7:6(8), 4:6, 7:5
Samantha Stosur (Australija, 9) - Kimiko Date Krumm (Japan) 6:0, 6:2
Jelena Janković (Srbija, 18) - Daniela Hantuchova (Slovačka) 6:4, 7:6(7)
Jaroslava Švedova (Kazahstan) - Coco Vandeweghe (SAD) 6:0, 3:6, 6:2
Alize Cornet (Francuska, 31) - Maria Joao Koehler (Portugal) 7:5, 6:2
Kristina Mladenovic (Francuska) - Lauren Davis (SAD) 6:0, 7:5
Silvia Soler-Espinosa (Španjolska) - Irina-Camelia Begu (Rumunjska) 6:3, 6:2
Dominika Cibulkova (Slovačka) - Lesia Tsurenko (Ukrajina) 6:1, 6:4
Marina Erakovic (Novi Zeland) - Elena Baltacha (Velika Britanija) 6:3, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!