Zimski sportovi

Video: John Tortorella nakon pet sezona dobio otkaz u New York Rangersima

Ivan Dominik • srijeda, 29.05.2013.
Video: John Tortorella nakon pet sezona dobio otkaz u New York Rangersima

Nakon ispadanja u polufinalu doigravanja Istočne konferencije u NHL-u, franšiza NY Rangersa odlučila se na otpuštanje glavnog trenera, Johna Tortorelle. Karizmatičnog Tortsa skupo je stajao uvjerljivi poraz od 4-1 u seriji protiv Bruinsa te ispadanje iz doigravanja drugu godinu zaredom zaista odlične momčadi Rangersa...

New York Rangersi morat će u potragu za novim glavnim trenerom momčadi za novu sezonu NHL-a, nakon što je u srijedu ujutro s tog mjesta otpušten John Tortorella, dosadašnji strateg Njujorčana.

Popularnog Tortsa otpustio je odlični GM Rangersa, Glen Sather, zbog lošeg rezultata u ovoj sezoni i neispunjenja cilja. Naime, Tortorella je lani Rangerse vodio do finala Istoka, u kojem su ispali od NJ Devilsa, a ove sezone je sa svojom ekipom "zapeo" već u polufinalu Istoka, gdje je momčad iz Velike jabuke ispala uz 4-1 u seriji protiv Boston Bruinsa.

John Tortorella, slobodno se može reći, hokejski je Jose Mourinho ili Gregg Popovich, britak, karizmatičan, konkretan i ekstravagantan, ali i genijalan trener. Trener teške osobnosti s Rangersima je dosad ostvario dosta zapaženih rezultata, postao 30. trener s preko 800 utakmica u NHL-u, a ima i preko 400 pobjeda (što ga čini vodećim američkim trenerom) od kojih je preko 100 s Rangersima - koje je odveo do drugog najboljeg rezultata u povijesti franšize - 51 pobjede u "regularnoj" sezoni 2012. godine, kao 109 bodova u istoj sezoni.

54-godišnji Amerikanac definitivno je ponajbolji i jedan od najelitnijih NHL trenera posljednjeg desetljeća, rijetko mu se događalo, s bilo kojom momčadi, da ne uđe u doigravanje, a vrhunac karijere imao je 2004. godine kada je s Tampom osvojio jedini Stanley Cup svoje karijere, ali i povijesti Lightninga. Također, ima i srebro sa ZOI u Vancouveru 2010. godine gdje je bio pomoćni trener reprezentacije SAD-a, a u NY Rangersima je proveo pet sezone počevši s 2008. godinom.

Uz sve uspjehe na ledu, uvijek ga je pratila etiketa tough guya, čovjeka teške naravi i osobnosti koji uvijek kaže ono što misli. Stoga je nerijetko upadao i u razne svađe i prepirke s novinarima, svojim i tuđim igračima, kao i suparničkim trenerima, a jedna od najrecentnijih situacija u kojima je bio svoj, bila je svađa s fantastičnim slovačkim krilom, Marianom Gaborikom, zbog koje je Gabby morao napustiti Madison Square Garden i otići u Columbus Blue Jacketse.

Foto: Wikipedia, Robert Kowal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • greenhorn30.05.2013. u 10:34
    dobar trener, ali misim da je lagano vrijeme da ode do psihijatra na par mjeseci. Kuizm ja temperamente ljude, ali ovaj lagano prelazi granicu podnosljivoga i postaje opasnost za momcad koju vodi... a i prestaje bi smijesno polako.
    greenhorn
  • Obrisan korisnik29.05.2013. u 23:42
    Ovo je bilo neminovno kao i AV u Vancouveru. Hrpa preplaćenih zvijezda koje mu ne funkcioniraju, a i forsira dozlaboga mučan hokej. Još i ovo javno prozivanje igrača nije pomoglo. Možda da ode u Canuckse i probudi te primadone na čelu sa sestrama Sedin.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2013. u 21:07
    Ajoooooj, nedostajat će mi njegovi post game interview, iako sam Nj Devils fan, on je kraljina teška...odogovori su mu tri riječi maksimalno :D...i dobar je trener, samo često dolazi u sukobe sa igračima, npr Gabroik ove sezone, to nikako ne valja
    Obrisan korisnik