Nogomet

Maribor obranio dvostruku krunu u Sloveniji

Josip Tolić • četvrtak, 30.05.2013.
Maribor obranio dvostruku krunu u Sloveniji

U finalu Slovenskog nogometnog kupa u Kopru nogometaši Maribora svladali su Celje 1:0 i tako upotpunili dvostruku krunu drugu godinu u nizu.

Mariborčani su ponovno dokazali primat u slovenskom klupskom nogometu svladavši Celje u finalnoj utakmici tamošnjeg kupa u Kopru. Pred 1.500 gledatelja Vijolice su slavile 1:0 i tako obranile dvostruku krunu.

Odlučujući trenutak dogodio se neposredno prije kraja prvog poluvremena. Goran Cvijanović uputio je sjajnu dubinsku loptu za makedonskog reprezentativca Agima Ibraimija koji je lijepo pogodio za, pokazat će se, konačnih 1:0.

"Bila je to vrlo izazovna utakmica. Agresivna igra Celja označila je probleme u našoj organizaciji. Zabili smo nakon briljantne kombinacije Cvijanovića i Ibraimija, no Celje je imalo dvije velike prilike u prvom poluvremenu", izjavio je nakon utakmice trener Maribora Darko Milanič.

Mariboru je ovo osmi naslov pobjednika Slovenskog kupa. Tri su puta poraženi u finalu u 22 izdanja, a ove su sezone po četvrti put uzeli dvostruku krunu.

Foto: MMC RTV SLO, Aleš Fevžer

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2013. u 20:27
    obranili svatko naslov u svom selu;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2013. u 18:25
    što je Dinamo u LJepoj našoj to je Maribor u deželi-možda se opet ovoga ljeta sretnu
    Obrisan korisnik