Košarka

Maccabi poveo 2-0 u polufinalnoj seriji, Planiniću šest minuta

Branimir Korać • četvrtak, 30.05.2013.
Maccabi poveo 2-0 u polufinalnoj seriji, Planiniću šest minuta
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Maccabija iz Tel Aviva napravili su veliki korak prema plasmanu u finale izraelskog prvenstva. U drugom susretu polufinalne serije u Jeruzalemu su bili bolji od Hapoela 74:68 i tako poveli 2-0 u seriji...

Maccabi iz Tel Aviva sigurno ide prema jednom od glavnih ciljeva sezone, naslovu prvaka Izraela. U polufinalnoj seriji protiv rivala iz Jeruzalema ima već 2-0 uz jednu gostujuću pobjedu.

Upravo druga pobjeda u seriji ostvarena je u Jeruzalemu gdje je Maccabi bio bolji s rezultatom 74:68.

Cijelim tijekom susreta gosti su bili bolji protivnik, vrlo brzo su stigli do visoke prednosti i bez većih problema su kontrolirali utakmicu. Kada god bi se Hapoel približio i malo smanjio zaostatak, Maccabi je imao spreman odgovor i ponovno se odvojio.

Tri i pol minute prije kraja Eliyahu i Smith us odveli goste na plus 12 i tu je susret definitivno riješen.

Upravo Eliyahu sa 17 poena (8/9) i šest skokova vukao je Maccabi dok je Shawn James dodao 13 poena (5/9) i deset skokova. Darko Planinić je dobio šest minuta i ostao bez poena (0/1 za dva) uz dva uhvaćena skoka.

Kod Hapoela Samardo Samuels je ubacio 20 poena (10/13) dok je Raviv Limonad dodao 15 poena (6/14), a Elishay Kadir uhvatio je 12 skokova.

Izraelsko prvenstvo, polufinale:
Hapoel Jeruzalem - Maccabi Tel Aviv 68:74 (0-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!