Rukomet

Borac iz Banja Luke po prvi puta u svojoj povijesti postao prvakom BiH

Ivan Dominik • petak, 31.05.2013.
Borac iz Banja Luke po prvi puta u svojoj povijesti postao prvakom BiH

Momčad Borca iz Banja Luke postala je po prvi puta u svojoj povijesti prvakom Bosne i Hercegovine. Bivši prvak Europe učinio je to i na pravi način - u izravnom obračunu protiv prvog pratitelja, Sloge iz Doboja, koju je svladao s 28:22 u međusobnom srazu te podigao pehar namijenjen osvajaču titule bosanskohercegovačkog prvaka...

Završeno je i rukometno prvenstvo u Bosni i Hercegovini, a titulu u njemu osvojio je Borac iz Banja Luke, koji je razbio 20-godišnje "prokletstvo" i po prvi puta u svojoj povijesti postao prvakom svoje države.

Nakon osam kola Rukometne premijer lige BiH Borac je stigao do 18 osvojenih bodova, pet više od drugoplasirane Sloge iz Doboja koju je banjalučka momčad porazila uz 28:22 u posljednjoj utakmici prvenstva.

Igrači Jovice Cvetkovića tako su osvojili dvostruku krunu ove sezone u BiH, jer su prije titule u prvenstvu uspjeli u Čapljini osvojiti i Kup. Nekadašnji prvak Europe tako je zaokružio ovu vrlo uspješnu sezonu osvojivši duplu krunu.

Borac Banja Luka trenutno je najbolji bosanskohercegovački klub i dvostruka kruna samo je dokaz jačine tog kluba unazad nekoliko godina, koji se inače natječe i u regionalnoj SEHA ligi. Klub je to bogate tradicije, kao i Izviđač iz Ljubuškog koji je BiH prvenstvo završio na trećem mjestu iza novih aktualnih prvaka i drugoplasirane Sloge iz Doboja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!