Košarka

Barcelona i bez briljantne igre do vodstva u seriji protiv Gran Canarije

Branimir Korać • subota, 01.06.2013.
Barcelona i bez briljantne igre do vodstva u seriji protiv Gran Canarije
Foto: EPA

Iako su svi očekivali veliki dvoboj Barcelone i Laboral Kutxe u polufinalu španjolskog doigravanja, Gran Canaria je pokvarila planove Tabakovoj momčadi i izborila dvoboj protiv Barcelone. U prvom susretu polufinalne serije pokazala je da se ne smije podcijeniti, no Barcelona je ipak slavila...

Vjerojatno su se i u Barceloni pripremali za dvoboj protiv Laboral Kutxe, a onda im je "uletio" nenadani protivnik. Ali nisu košarkaši Gran Canarije tamo neki "padobranci", pokazali su to i u ovom dvoboju kada su dobrim dijelom susreta stavljali Barcelonu na muke.

Unatoč brojnim ozljedama, pokazalo se da Barcelona ipak ima širi i kvalitetniji kadar i upravo ta širina ju je i odvela do pobjede 69:63.

Xavi Pascual može biti zadovoljan pobjedom, može biti zadovoljan i igrom dobrim dijelom susreta, ali otvaranje i zatvaranje utakmice nije bilo kakvo je Barcelona priželjkivala.

Početak je bio loš i to je Gran Canaria znala iskoristiti te je uspjela pobjeći na dvoznamenkastu prednost. Međutim domaćin je brzo konsolidirao igru, drugu i treću dionicu odradio je značajno kvalitetnije te je došao pred vrata pobjede.

U 37. minuti bilo je 67:52 za Barcelonu i činilo se kako je sve gotovo. Međutim gosti rade seriju 11:0, kompliciraju utakmicu, no na kraju junak pobjede protiv Laboral Kutxe Ryan Toolson promašuje tricu za minus jedan 30 sekundi prije kraja i Barcelona ipak uspješno dovršava posao.

Juan Carlos Navarro je bio najefikasniji s 14 poena (3/10), CJ Wallace je dodao 13 poena (5/7) i šest skokova, a Ante Tomić za 26 minuta ubacio je osam poena (4/7 za dva) uz osam skokova i četiri asistencije.

U gostujućem sastavu Spencer Nelson je ubilježio 21 poen (7/14) uz 11 skokova, Brad Newley je dodao 13 poena (5/14) uz osam skokova, a Eulis Baez je susret završio s 12 poena (5/10) i 11 skokova.

Liga Endesa, doigravanje

polufinale

Real Madrid84:76Casademont Zaragoza
Barcelona69:63Herbalife Gran Canaria
Real Madrid93:65Casademont Zaragoza
Barcelona77:73Herbalife Gran Canaria
Casademont Zaragoza63:77Real Madrid
Herbalife Gran Canaria62:84Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.06.2013. u 11:16
    bravo Tomičevci
    Obrisan korisnik